Oldtimerek Hétvégéje - Budapest

Ki gondolta volna még a kezdetek kezdetén? Mi gondoltuk! Tudatosan hosszú távra tervezve hoztuk létre a budapesti Oldtimer Show kiállítást. Sikernek könyveljük el azt, hogy sok év alatt mindig ilyen pozitív visszajelzéseket kapunk: „Már megint újat mutattak.” Maradt még jövőre is? Igen!

Szabadidő  >   Egyéb szabadidő
Budapest és környéke   >  Pest  >  Budapest
Jellemzők: Családoknak, Középkorúaknak, Kulturális szolgáltatás, Szórakozás, Látnivaló
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Oldtimerek Hétvégéje - Budapest SZÉP Kártya
2020-ban és 2021-ben októberre kellett halasztani a kiállítást, az ismert Covid19 helyzet miatt. Sajnos az idei télen ismét aggasztó Covid19 helyzet. Előre gondolva áprilisról május 13-15-re tűztük ki a jövő évi kiállításunkat. (tartalék dátum: október 7-9.) A külföldi kiállítók már most nagy lelkesedéssel készülnek Budapestre! Nemzetközi kiállításunkon ismét összemérhetik a szépségüket az oldtimer járművek: autók, motorok, kerékpárok, katonai járművek, teherautók, buszok, traktorok, stabil motorok. Különböző kategóriákban összesen 30 díjat ítél majd oda a zsűri, a közkedvelt „Szelep Kupa”-t. De nem csak a kiállításon lehet majd részt venni oldtimer járművel, hanem az „OT Találkozó”-n is. Ide fotóval lehet regisztrálni (2 héttel a rendezvény előtt) oldtimer autókkal és világháború előtti motorokkal. Csak előzetes regisztrációval lehet díjmentesen behajtani!
A külső területeken lesznek elhelyezve a nagyobb vasak: buszok, teherautók, traktorok és az USA nagyvasak. A Víztorony Parkban lesznek ismét katonatáborok, veterán katonai járművek, veterán fegyver és öltözet kiállítás. A fiatalok kedvéért lesz „Sport- és Tuningautó Kiállítás” az apróságoknak pedig állatsimogató és népi termelőeszköz interaktív kiállítás. A gyerekek a saját maguk által morzsolt kukoricával etethetik meg az állatkákat.

Ismét 10 hektáros területen várjuk a látogatókat, a Magyar Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összekapcsolt területén. A fedett kiállítócsarnokon kívül sok kiállítás és kiegészítő program lesz a szabadtérben is. Kihasználva a téli fagyokat, a kolbászkészítők a legfinomabb háztáji kolbászokkal készülnek, hiszen ismét lesz „Kolbászvásár”. A nosztalgia járművek mellé illik a hagyományőrzés és a gasztronómia -a magyar hagyományok legjava! A „Gasztro utca”-ben házi sajtokat, lekvárokat, fűszereket és kürtőskalácsot lehet vásárolni. A „Kézműves utcában” népi iparművész tárgyak, a „Vásártéren” retro portékák lesznek kaphatók.

2022-ben megújul a kiállítás! Szakítunk a fesztiválos beléptetési szokással. „Középpontban a család” A nagycsaládosoknak kedvezni szeretnénk, nekik piknik helyszínt alakítunk ki a Díszkút melletti gyepen. A látogatók ezentúl behozhatják a parkba az uzsonnát és a piknik kosarat. Mostantól az Oldtimer Show-ra be lehet hozni szendvicseket és üdítő italokat, kis mennyiségben, saját fogyasztásra. (szeszes italokat továbbra sem lehet behozni és az étel helyben készítése vagy a melegítése sem engedélyezett) Akik a helyszínen szeretnének frissen sülteket fogyasztani, azok számára újdonsággal jelentkezünk: Az eddig szokásos sütödéket Food-Truck ételkülönlegességek váltják le.

Az olcsóbb pénteki jeggyel főként a nyugdíjas látogatóknak akarunk kedvezni. Péntek munkanap lévén a parkban tágasabb lesz a hely, így nyugodtabb körülmények között lehet majd sétálni és könnyebben lehet lefotózni a kiállított járműveket.

Az ajándékokról most sem feledkezünk meg! A jegypénztáraknál a belépőjegyek mellé Oldtimer Show emlékmatricát fogunk adni. A Víztorony Parkban a gyerekeknek kedveskedve ajándék plüss mackókat osztogatunk a „Sport és Tuningautó Kiállítás” részen. Különféle autós és motoros újságokból is lesz ajándékba hazavihető egy raklappal. Jöjjenek a kiállításra régi korok ruháiban és meghívjuk önöket egy Sápi gyümölcsbor kóstolásra! A gyümölcsbor kóstolót a Díszkutas kanyarban lévő faházban lehet kérni.
Az Oldtimer Show látogatói részére ismét meghirdetjük a „Retro Öltözködési Stílus Verseny”-t! Ez a verseny kötetlen, minden látogató részt vehet rajta, aki retro ruhában érkezik a parkba. A versenyre jelentkezni az Orient csarnokban lehet, az oldtimer kerékpáros standnál, ami a Keleti-Pályaudvar makettnél lesz. Mindhárom napon 2-2 ajándékot ítélünk oda a legeredetibb stílusú, régi korok ruhájában érkező látogató párnak: sofőrkesztyű +1 üveg Sápi meggybor. Mindhárom napon 17:00-kor lesz az eredményhirdetés.

Az Oldtimer Show kiállításunk családbarát! A belépőjegy megváltása után a park területén sok ingyenesen igénybe vehető játék van a gyerekeknek, amikért más fesztiválokon fizetni kell. Bungee gumiasztalok és légvár a főbejárat közeli gyepen, arcfestés és népmese foglalkozás a Vasútikocsi színpadon, íjászat és a katonatáboroknál, kézműves foglalkoztató a Tájház mellett, régi termelő eszközök kipróbálása (kukorica morzsoló, daráló, stb…) a Tájház előtt, termények etetése az állatkákkal a karámoknál, állatsimogató rengeteg állattal. Három karámunkban törpe kecske, törpe bivaly, alpaka, láma és őshonos magyar háziállatok lesznek: kismalac, nyuszi, csacsi, kakas, stb… Ezen a hétvégén nyitva lesz a Tájház múzeum, ahol egy korabeli parasztház berendezési tárgyait lehet megnézni a 120 éves Csabai Tájházban. Az ide betérők vendégünk lesz egy igazi „Csabai” kolbász kóstolóra!  A Tájház utcában régi termelőeszközökből interaktív kiállítást rendezünk. A gyerekek maguknak morzsolhatják majd a kukoricát, amit a saját kezükből meg is etethetnek a karámokban lévő állatkákkal. Ismét lesz a nagy parkban tűzoltóruhába öltözős, tűzoltás imitáció a gyerekeknek. -mindezek díjmentesen! (a díjmentes játékok sorban állás után vehetők igénybe)

Fesztiválunkon díjmentesen lehet használni az összes WC-mosdó egységet. Természetesen mindenütt ki lesz helyezve kézfertőtlenítő és minden mosdóban lesz pelenkázó a kisgyerekeseknek. A parkolás is díjmentes lesz nagy befogadóképességű parkolóinkban.
Fontos! A parkolónkat csak az veheti igénybe, aki a rendészek utasítása szerint parkol le. A parkolóink füvesítésén sokat dolgoztunk, azért hogy ne legyen itt por.
Lehetőség van a parkhoz közeli utcákban is parkolni, hiszen a parkolás hétvégén díjmentes. Kérjük a látogatóinkat, hogy az utcán csak a parkolósávokba parkoljanak. Ne álljanak rá a zöld felületekre és a kapubejárókba. Ezt a Közterület Felügyelet ellenőrzi és bírságol!

A Vasúttöréneti Parkba több fajta tömegközlekedéssel is el lehet jutni, sőt még vasúton is az Esztergomi vonalon. A mozgást kedvelők jöjjenek a helyszínre kerékpárral! A kerékpároknak és a motorkerékpároknak külön-külön parkolóhelyet biztosítunk a P1 jelű parkolónkban.

A legfontosabb kérdés -mint mindig- a kiállítási anyag. Sokan kételkednek benne, vajon a következő kiállításunkon tudunk-e újat mutatni. Megnyugtatjuk a kételkedőket, ismét teljesen új kiállítási anyagot láthatnak a 2022-es Oldtimer Show-n. Amennyiben a külföldi kiállítók közül valaki nem tudna jönni, akkor a kiállítóhelyét exclusiv hazai vagy Magyarországon lévő külföldi gyűjteményekből pótoljuk.
Különleges „keleti” gyártmányok bemutatására is törekszünk, ezért világháború előtti Tartra, Praga, Skoda, Wikow és Jawa modelleket is bemutatunk.

Figyelem! A járműveket védő kordonköteleket átlépni TILOS! A körbekerített szekciók sarkain álló betonbólyákat és díszkordonokat ne érintsék meg. Ez nem csak biztonsági, hanem vírusvédelmi szempontból is fontos! Több kiállítási szekcióban korabeli ruhába öltözött hostess lányok lesznek majd, akik örömmel állnak a kiállított járművek mellé az emlékfotók elkészítésére.

További kiegészítő programok is lesznek az Oldtimer Show-n! A Víztorony Parkban „Tuning és Sportautó Kiállítás”, ahol autósport versenycsapatok is bemutatkoznak. A depóhangulathoz tartozó csinos lányokkal is találkozhat itt a közönség. A tuningautók között külön szekcióban lesznek elhelyezve a „retro tuning autók” (felspécizett oldtimerek) Veterán katonai hagyományőrző alakulatok szeretettel várják az érdeklődőket a Víztorony Parkban. A füves területen lesznek a veterán katonai járművek és hadieszköz kiállítás. Korabeli katonai ruházatban és régi fegyverzetben lesznek láthatók a katonák a kis park füves területén. Lesznek felpróbálható katonai öltözetek és kézbe vehető veterán fegyverek is. Lesznek ismét harcászati bemutatók mindhárom napon.
A „Tour de Hongrie” kerékpárverseny apropóján különleges oldtimer kerékpár kiállítás is lesz, korabeli jelmezes kerékpárosokkal. Az időkerékpárosokat az Orient csarnokban kell keresni, a Keleti-Pályaudvar makettnél.

Fesztiválunk hétvégéjére a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni! Ismét be lesz fűtve egy igazi gőzmozdony, a hatalmas Truman. A veterán gőzössel rövid próbautat is lehet tenni a parkban. Itt lesz a híres Nohab dízelmozdony, a Csajka és a GMC sínautók. Lesz még lóvasút, hajtányok, mozdonyforgatózás és a gyerekek kedvence a kerti vasút meghosszabbított sínpályán. Emellett a park összes látványossága megtekinthető lesz: gőzmozdony kiállítás, vasútikocsi kiállítás, terepasztal kiállítás és vasútmodell kiállítás. Az Orient csarnok elejében ismét lesz autómodell kiállítás, a West csarnokban pedig retro tárgyak és játékok kiállítása.
A nagy parkban lesz kiállítva a híres „Aranyvonat” és a „holokauszt emlékvonat”

Oldtimer tulajdonosok szempontjából a legfontosabb kiegészítő program az „OT Találkozó” lesz. Ide azok nevezhetnek be, akik szép oldtimer járművükkel túrázással egybekötött kiállításlátogatásra jönnek. Mivel a hely korlátozott, így a jelentkezési sorrend is számít. Ápr. 20-tól lehet jelentkezni az OT Találkozóra, a benevezni kívánt autó vagy motor fotójával. A nevezési határidő: május 9. Az OT Találkozó résztvevői a parkba díjmentesen léphetnek be. (akik oldtimer járművel érkeznek, de a regisztrációt elmulasztották, azok csak a belépőjegy megvásárlása után léphetnek be a parkba, az autójuk nélkül)
Ezen kívül is lesznek még oldtimer járműves programok: Teherautó és Busz Kiállítás a Víztorony Parkban, Traktor és Stabilmotor Kiállítás valamint gépindítások Tájáz utcában.

Nyitvatartás: pénteken 12:00-18:00-ig, szombaton és vasárnap 09:00-18:00-ig.

A 365/2021 kormányrendelet értelmében időszaki kiállításunk védettségi igazolvány nélkül látogatható.

A belépőjegyeket a helyszínen készpénzzel, bankkártyával és mindhárom bank SZÉP kártyájával lehet megvásárolni. (SZÉP kártyák zsebei közti átjárhatóságot meghosszabbították szeptemberig) Az érintésmentes jegyvásárlást a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. fesztivál belépőjegy vásárlási applikációjával lehet megoldani.
Belépőjegy árak: pénteki jegy 4.000Ft (egységáras), nyugdíjas jegy 4.000Ft, felnőtt jegy 6.000Ft, gyerek jegy 4.000Ft (14 éves kor alatt), családi jegy 15.000Ft (2 felnőtt +2 gyerek)
A jegyek a kiállítás bármelyik napján felhasználhatók, de a pénteki jegy csak pénteken használható fel! A jegyek mind napi belépőjegyek és csak egyszeri belépésre jogosítanak.
Cím:
1146 Budapest, Tatai út 95.
Tel.: (66) 638 129
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
04.11 - 04.13.
GPS:
47° 32' 29.6" N, 19° 5' 42.8" E


Megközelítés:
A Vasúttörténeti Park hátsó területén lévő parkolót tovább bővítjük, ahol a parkolás díjmentes lesz. 4db parkolóban összesen 1.800db parkolóhely áll majd a látogatók rendelkezésére.

Kiemelt elfogadó helyek: