Lehetséges-e a SZÉP Kártya átruházása?

A Széchenyi Pihenő Kártya egy cafeteria juttatási forma, melyet a munkáltató a dolgozójának a munkabéren felül biztosít. A SZÉP Kártya átruházása azért nem lehetséges, mert névre szól, és a hozzá tartozó utalványszámlával olyan elven működik, mint a hagyományos bankkártya és bankszámla.

A Széchenyi Pihenőkártya egy bankkártya formájú, és hasonló elven működő plasztik lap. A rajta lévő összeget a dolgozó kapja a munkáltatójától, béren kívüli juttatás (cafeteria) megnevezéssel. A SZÉP Kártya – a bankkártyákhoz hasonlóan – névre szól. Az aktiválást követően a hátoldalon a kártyatulajdonos saját kezű aláírásának kell szerepelnie. A szolgáltató elfogadóhelyek a fizetés során a tulajdonos személyazonosságát ellenőrizhetik.

A SZÉP Kártya átruházása nem lehetséges. A közvetlen családtagok részére azonban társkártya igényelhető. A társkártya a főkártyával teljesen megegyező feltételekkel használható. Első használat előtt aktiválni kell. A SZÉP Kártya aktiválása után a főkártyához tartozó utalványszámla egyenlegét használják a társkártya-birtokosok is.

Amellett, hogy a kártyát nem lehet átruházni, lehetőség van arra, hogy saját Szép-Kártyánk segítségével akár a család, akár a barátok szállásfoglalását, vagy egy baráti vacsora költségeit rendezzük, készpénz használata nélkül. Ennek természetesen annyi feltétele van, hogy számlánk elegendő összeggel legyen feltöltve.

A pihenőkártya egyenleg nem alkalmas ATM-ből történő készpénzfelvételre. A kártyával a SzépKártya elfogadóhelyek szolgáltatásaiért banki terminál, internetes felületek, valamint telefonos elfogadás segítségével fizethet mind a főkártya, mind a társkártya tulajdonosa.

Címkék: