SZÉP - infó

A SZÉP Kártya feltöltése

A cafeteria összegének átutalása, azaz a SZÉP Kártya feltöltése adott összeghatárig a munkáltató számára kedvező adózás mellett történik. Az egyenleg feltöltése, a pihenőkártya díja és használata a munkavállalónak nem kerül pénzébe.

A Széchenyi Pihenő kártyát a munkáltató biztosítja dolgozói részére. A plasztiklap kibocsátásának jogát eddig három bank (OTP, MKB, K&H) szerezte meg. A kártyára szánt juttatási keretet a munkáltató bármilyen ütemezésben utalhatja a dolgozó utalványszámlájára. A SZÉP Kártya feltöltése kedvezményes adóterhek mellett évente maximum 450.000,- Ft-ig lehetséges.

A munkáltató év elején, év közben részletekben, valamint akár az év végén, akár egy összegben, visszamenőlegesen is adhat cafeteriát a dolgozónak. Ennek értelmében lehetőség van arra, hogy a SZÉP Kártya feltöltés akár az év végén történjen. Mivel a kártyára utalt keret az utalást követő naptári év végéig használható fel, a dolgozónak legalább egy év áll rendelkezésére a költéshez.

A SZÉP Kártya egyenleg feltöltése alszámlánként:

A szállás alszámla egyenlege 2012-ben maximum 225.000,- Ft-tal tölthető. A vendéglátás alszámla éves maximális kerete jelenleg 150.000,- Ft, mely melegétel-fogyasztásra, és szálláshely-szolgáltatásra fordítható. A szabadidő alszámla egyenlege – a kedvezményes adózási feltételek mellett – évente maximum 75.000,- Ft lehet. A Széchenyi Pihenő Kártyáról szóló jogszabály legutóbbi módosítása lényegesen kibővítette a szabadidő alszámlával igénybe vehető szolgáltatások körét.

A SZÉP Kártya alszámlák feltöltését követően, az átutalt és lekönyvelt összegeket már nem lehet az alszámlák között átmozgatni, átcsoportosítani. Azokat csak az adott zseb szolgáltatási körében lehet felhasználni.

További cikkeink: