A SZÉP Kártya feltöltése

A cafeteria összegének átutalása, azaz a SZÉP Kártya feltöltése adott összeghatárig a munkáltató számára kedvező adózás mellett történik. Az egyenleg feltöltése, a pihenőkártya díja és használata a munkavállalónak nem kerül pénzébe.

A Széchenyi Pihenő kártyát a munkáltató biztosítja dolgozói részére. A plasztiklap kibocsátásának jogát eddig három bank (OTP, MBH - korábban MKB -, K&H) szerezte meg. A kártyára szánt juttatási keretet a munkáltató bármilyen ütemezésben utalhatja a dolgozó utalványszámlájára. A SZÉP Kártya feltöltése kedvezményes adóterhek mellett évente maximum 450.000,- Ft-ig lehetséges.

A munkáltató év elején, év közben részletekben, valamint akár az év végén, egy összegben, visszamenőlegesen is adhat cafeteriát a dolgozónak. Ennek értelmében lehetőség van arra, hogy a SZÉP Kártya feltöltés akár az év végén történjen. Mivel a kártyára utalt keretet az utalást követő második naptári év május 31-ig lehet felhasználni külön költségek megfizetése nélkül, a dolgozónak erre közel másfél év áll a rendelkezésére.

A SZÉP Kártya egyenleg feltöltése:

A 2023. január 9.-én életbe lépett módosításoknak köszönhetően a zsebeket megszüntették, így már nem kell külön figyelmet fordítanunk az egyes alszámlák egyenlegeire. A rendelkezésre álló teljes keretet szabadon elkölthetjük az elérhető szolgáltatások bármelyikére. A Széchenyi Pihenő Kártyáról szóló jogszabály legutóbbi módosítása lényegesen kibővítette az igénybe vehető szolgáltatások körét.

Címkék:
egyenleg