Bővül a SZÉP Kártya szabadidővel kapcsolatos szolgáltatásainak köre

A szépkártya felhasználása a 2012. október végén megjelenő kormányrendelet-módosításnak köszönhetően kibővült. A változás elsősorban a szabadidős, rekreációs szolgáltatások körét érintette és a módosítások ezáltal igazodtak a kártyabirtokosok igényeihez.

Nagyobb körben, többféle szolgáltatásra, lényegesen több, sportolással kapcsolatos tevékenységre vehetjük igénybe ezen túl a Pihenőkártyánkat. A SZÉP Kártya felhasználása ezáltal egyszerűbbé és sokoldalúbbá vált.

A Széchenyi Pihenő Kártya működését szabályozó kormányrendelet módosítása – mely 2012. október 26-án jelent meg, és 2012 decemberétől lépett hatályba, majd azóta többször is aktualizálták – értelmében már uszoda belépőt és bérletet, szabadidős eszközök és sporteszközök kölcsönzését, valamint sporttáborok, sportegyesületi tevékenységek képzésének költségeit is fizethetjük a rendelkezésre álló egyenlegből.

A szabadidővel kapcsolatos szolgáltatások kiterjesztése a legsokoldalúbb felhasználási lehetőséget biztosítja a kártyatulajdonosok és a társkártyával rendelkező családtagok számára. A szolgáltatási kör bővítése a SzépKártya elfogadóhelyek számára is új lehetőségeket, új vendégeket és ügyfeleket jelenthet.

A sportot, kulturális tevékenységeket és egészségmegőrző szolgáltatásokat érintő kiadások mellett a rendelkezésre álló egyenleg természetesen szálláshely szolgáltatásra is igénybe vehető.

A 2023. január 9-én érvénybe lépő jogszabály-módosítás a SZÉP Kártya zsebeit eltörölte, így az egyetlen megmaradt alszámlán található cafeteria keret felhasználhatósága sokkal rugalmasabbá és kényelmesebbé vált.