Férjhez mentem, mit tegyek a SZÉP Kártyámmal?

A Széchenyi pihenőkártya igénylés benyújtásakor szükség van a dolgozó, illetve a leendő társkártya tulajdonos családtag személyes adatainak megadására. Előfordul, hogy adatainkban – akár lakcím, akár házasság során a nevünk – változás következik be. Írásunk ilyen esetekre nyújt segítséget.

A dolgozónak, illetve közvetlen hozzátartozójának szánt társkártya igénylésekor egy adatlapot kell kitölteni a személyes adatokkal, mint pl. lakcím, születési idő, stb. Ha az adatok módosulnak igazolványcsere, lakcímváltozás, vagy esetleg névváltoztatás okán, akkor adatváltozás-bejelentő nyomtatványon kell jelezni a változásokat.

Utána jártunk, hogy amennyiben a SZÉP Kártya tulajdonosának neve változik (házasságkötés, házasság felbontása okán), akkor hogyan kell eljárni.

OTP Szépkártya:

Az OTP SZÉP Kártya tulajdonos esetén, a névváltoztatást először a munkáltató felé kell jelezni. A munkáltató a megváltozott adatokat a kibocsátó felé továbbítja, és leadja az igénylést az új névvel ellátott pótkártya legyártására. A pótkártya gyártási díja 1500,- Ft, amely költség a munkavállalót terheli. Amennyiben a pótkártyát a dolgozó maga igényli, abban az esetben az adatmódosítást az OTP SZÉP Kártya online munkavállalói felületén belépve jelezheti a pénztárszolgáltató felé.

MKB Szépkártya:

Az MKB SZÉP Kártya tulajdonosoknak is javasolt az „Adatok változását bejelentő nyilatkozat”-ot a SZÉP Kártya ügyfélszolgálat részére eljuttatni. Az MKB Széchenyi Pihenő Kártya adatváltozást bejelentő nyomtatványának visszaküldése NEM JELENT automatikus kártyarendelést. Ha a kártya birtokosa az új adatokhoz új utalványkártyát szeretne kérni, azt az „Igénylőlap MKB SZÉP kártya kibocsátásához” nyomtatvánnyal teheti meg. A munkavállalónak meg kell térítenie a kártyagyártás díját, az 1500,- Ft + Áfa (1.905,-) összeget.

K&H Szépkártya:

A K&H SZÉP Kártya birtokosok adataiban bekövetkezett változásokat az „Adatváltozás bejelentő lap” kitöltésével, és a K&H Bank bármely fiókjához történő visszaküldésével lehet végrehajtani. Természetesen a K&H esetén is fontos, hogy a dolgozó a névváltoztatást a munkáltatójánál is mielőbb jelezze. A változások bejelentését követő héten érdemes telefonon tájékozódni, megtörtént-e a módosítás, és megkezdődött-e az új kártya legyártása. Amint az új plasztik elkészült, a régit a pénzintézet letiltja. Az új utalványkártya körülbelül két hét alatt készül el.

Név és aláírás:

A Széchenyi Pihenő Kártyát kibocsátók meghatározzák, hogy a név milyen maximális karakterszámban szerepelhet a kártyán. Azonban, mivel a kártya hátoldalát a kártya tulajdonosának aláírásával is hitelesítenie kell, érdemes mindenképpen új kártyát igényelni, ha a nevünk – ezáltal az aláírásunk is – módosul. A kártyán szereplő aláírást, valamint a SZÉP Kártya elfogadóhelyek által adott bizonylaton a felhasználó aláírását a szolgáltató összeveti. Ha a két aláírás nem egyezik, az bonyodalmat jelenthet.

Címkék: