Férjhez mentem, mit tegyek a SZÉP Kártyámmal?

A Széchenyi pihenőkártya igénylés benyújtásakor szükség van a dolgozó, illetve a leendő társkártya tulajdonos családtag személyes adatainak megadására. Előfordul, hogy adatainkban – akár lakcím, akár házasság során a nevünk – változás következik be. Írásunk ilyen esetekre nyújt segítséget.

A dolgozónak, illetve közvetlen hozzátartozójának szánt társkártya igénylésekor egy adatlapot kell kitölteni a személyes adatokkal, mint pl. lakcím, születési idő, stb. Ha az adatok módosulnak igazolványcsere, lakcímváltozás, vagy esetleg névváltoztatás okán, akkor adatváltozás-bejelentő nyomtatványon kell jelezni a változásokat.

Utána jártunk, hogy amennyiben a SZÉP Kártya tulajdonosának neve változik (házasságkötés, házasság felbontása okán), akkor hogyan kell eljárni.

OTP Szépkártya:

Az OTP SZÉP Kártya tulajdonos esetén, a névváltoztatást először a munkáltató felé kell jelezni. A munkáltató a megváltozott adatokat a kibocsátó felé továbbítja, és leadja az igénylést az új névvel ellátott pótkártya legyártására. A pótkártya gyártási díja 1500,- Ft, amely költség a munkavállalót terheli. Amennyiben a pótkártyát a dolgozó maga igényli, abban az esetben az adatmódosítást az OTP SZÉP Kártya online munkavállalói felületén belépve jelezheti a pénztárszolgáltató felé.

MBH Szépkártya:

MBH SZÉP Kártya tulajdonosok esetében elsőként le kell tölteni az adatváltozás-bejelentő űrlapot, majd ezt kitöltve le kell adni bármelyik bankfiókban. Amennyiben úgy kényelmesebb, akkor postázhatjuk is (MBH Bank Nyrt., 1399 Budapest Pf. 651), illetve az Ügyfélkapu Azonosítási szolgáltatással hitelesített dokumentumot emailben is elküldhetjük az ugyfel.mbhszepkartya@mbhbank.hu címre, a pénzintézetnél nyilvántartott levelező fiókunkból. Amennyiben az MBH Bank ügyfelei vagyunk és egyéb folyamat során már tájékoztattuk a pénzintézetet a változásról, akkor semmilyen tennivalónk nincs ezzel kapcsolatban.

K&H Szépkártya:

A K&H SZÉP Kártya birtokosok adataiban bekövetkezett változásokat az „Adatváltozás bejelentő lap” kitöltésével, és a K&H Bank bármely fiókjához történő visszaküldésével lehet végrehajtani. Természetesen a K&H esetén is fontos, hogy a dolgozó a névváltoztatást a munkáltatójánál is mielőbb jelezze. A változások bejelentését követő héten érdemes telefonon tájékozódni, megtörtént-e a módosítás, és megkezdődött-e az új kártya legyártása. Amint az új plasztik elkészült, a régit a pénzintézet letiltja. Az új utalványkártya körülbelül két hét alatt készül el.

Név és aláírás:

A Széchenyi Pihenő Kártyát kibocsátók meghatározzák, hogy a név milyen maximális karakterszámban szerepelhet a kártyán. Azonban, mivel a kártya hátoldalát a kártya tulajdonosának aláírásával is hitelesítenie kell, érdemes mindenképpen új kártyát igényelni, ha a nevünk – ezáltal az aláírásunk is – módosul. A kártyán szereplő aláírást, valamint a SZÉP Kártya elfogadóhelyek által adott bizonylaton a felhasználó aláírását a szolgáltató összeveti. Ha a két aláírás nem egyezik, az bonyodalmat jelenthet.

Címkék: