SZÉP Kártya letiltás

A Széchenyi Pihenő Kártya – a bankkártyákhoz hasonlóan – készpénzt helyettesítő fizetőeszköz. Ha elveszti, vagy ellopják a kártyáját, cselekedjen gyorsan! A SZÉP Kártya letiltás érdekében hívja a kártyakibocsátó telefonos ügyfélszolgálatát!

A Széchenyi Pihenő Kártya egy készpénzt helyettesítő fizetőeszköz, a hagyományos bankkártyák elvén működik. A SZÉP-Kártyához egy utalványszámla is tartozik, melyre a munkáltató rendszeresen vagy eseti jelleggel utalja a béren kívüli juttatást. A rendszeres utalás történhet havi, negyed éves, vagy akár féléves időközönként is.

A SzépKártya azonban néhány dologban eltér a szokványos bankkártyáktól. Nem lehet vele bankjegykiadó automatából pénzt felvenni, illetve, használatakor nincs szükség biztonsági PIN kódra és az egyenleg elköltését limit sem szabályozza. Körültekintően alkalmazva a plasztik használata teljesen biztonságos.

Amennyiben a kártya elvész, vagy ellopják, a tulajdonosnak azonnal lépni kell. A SZÉP Kártya letiltás érdekében mielőbb kapcsolatba kell lépni a kártyakibocsátóval. A gyors cselekvés azért is fontos, mert a fizetés során nem kell a kártya használójának PIN kódot megadni, és – bár erősen javasolt, sőt úgy szabályos – a SzépKártya elfogadóhelyek sem mindig ellenőrzik a kártya tulajdonosának személyes adatait.

A kibocsátók telefonos ügyfélszolgálatain keresztül – a megfelelő személyes azonosítást követően – gyorsan megtörténhet a SZÉP Kártya megszüntetés. A letiltási folyamathoz a kártya számát is kérheti a kibocsátó! A letiltott plasztik helyett a kibocsátóktól új kártyát lehet igényelni. A kártyagyártás ebben az esetben már térítésköteles, ami maximum 1.800 forintos terhet jelenthet a kártyabirtokos számára.

A letiltott kártya reaktiválására NINCS lehetőség.

A jelenlegi kibocsátók ügyfélszolgálatait az alábbi telefonszámokon lehet elérni:

OTP SZÉP Kártya letiltás esetén a SZÉP Vonal 24 órában hívató. A (06-1) 3-666-222 / 0 menüpontján keresztül lehet a kártyát letiltani. A kártya online is letiltható a webes felületen.

MBH SZÉP kártya letiltása többféleképpen is lehetséges. Online a személyes tárhelyre történő belépéssel, vagy telefonon az MBH SZÉP Kártya Vonalat tárcsázva, munkanapokon 8 és 16 óra között, a (06-1) 268-7272-es számon. Ugyancsak letilthatjuk a kártyát a Kártyaközpont felhívását követően, minden nap 8 és 20 óra között. Ehhez nem kell mást tennünk, mint tárcsázni a (06-1) 2380-361, illetve a (06-1) 2380-362-es telefonszámok valamelyikét, vagy a (06-20) 2987-009, a (06-30) 9319-704, valamint a (06-70) 7797-699-es mobilszámok egyikét.

K&H SZÉP Kártya birtokosoknak a K&H Cégvonal áll rendelkezésükre. A 24 órában hívható (06 1/20/30/70) 335-3355-ös telefonszám 7. menüpontján keresztül kaphatnak segítséget a letiltáshoz.

Címkék:
SZÉP Kártya