SZÉP Kártya letiltás

A Széchenyi Pihenő Kártya – a bankkártyákhoz hasonlóan – készpénzt helyettesítő fizetőeszköz. Ha elveszti, vagy ellopják a kártyáját, cselekedjen gyorsan! A SZÉP Kártya letiltás érdekében hívja a kártyakibocsátó telefonos ügyfélszolgálatát!

A Széchenyi Pihenő Kártya egy készpénzt helyettesítő fizetőeszköz, a hagyományos bankkártyák elvén működik. A SZÉP-Kártyához egy utalványszámla is tartozik, melyre a munkáltató rendszeresen vagy eseti jelleggel utalja a béren kívüli juttatást. A rendszeres utalás történhet havi, negyed éves, vagy akár féléves időközönként is.

A SzépKártya azonban néhány dologban eltér a szokványos bankkártyáktól. Nem lehet vele bankjegykiadó automatából pénzt felvenni, illetve, használatakor nincs szükség biztonsági PIN kódra és az egyenleg elköltését limit sem szabályozza. Körültekintően alkalmazva a plasztik használata teljesen biztonságos.

Amennyiben a kártya elvész, vagy ellopják, a tulajdonosnak azonnal lépni kell. A SZÉP Kártya letiltás érdekében mielőbb kapcsolatba kell lépni a kártyakibocsátóval. A gyors cselekvés azért is fontos, mert a fizetés során nem kell a kártya használójának PIN kódot megadni, és – bár erősen javasolt, sőt úgy szabályos – a SzépKártya elfogadóhelyek sem mindig ellenőrzik a kártya tulajdonosának személyes adatait.

A kibocsátók telefonos ügyfélszolgálatain keresztül – a megfelelő személyes azonosítást követően – gyorsan megtörténhet a SZÉP Kártya megszüntetés. A letiltási folyamathoz a kártya számát is kérheti a kibocsátó! A letiltott plasztik helyett a kibocsátóktól új kártyát lehet igényelni. A kártyagyártás ebben az esetben már térítésköteles, ami maximum 1.800 forintos terhet jelenthet a kártyabirtokos számára.

A letiltott kártya reaktiválására NINCS lehetőség.

A jelenlegi kibocsátók ügyfélszolgálatait az alábbi telefonszámokon lehet elérni:

OTP SZÉP Kártya letiltás esetén a SZÉP Vonal 24 órában hívató. A (06-1) 3-666-222 / 0 menüpontján keresztül lehet a kártyát letiltani. A kártya online is letiltható a webes felületen.

Az MKB SZÉP Kártya tulajdonosok a Kártyaközpont telefonszámait – (06-1) 238-0361, (06-1) 238-0362, (06-20) 298-7009, (06-30) 931-9704 és (06-70) 779-7699 – hétfőtől vasárnapig, reggel 8 és este 20 óra között, az MKB SZÉP Kártya Vonalat munkanapokon 9 és 15 óra között tárcsázva, a (06-1) 268-7272-es számon hívhatják a kártya megszüntetése ügyében. A kártya a személyes tárhelyen keresztül online is letiltható/felfüggeszthető.

K&H SZÉP Kártya birtokosoknak a K&H Cégvonal áll rendelkezésükre. A 24 órában hívható (06 1/20/30/70) 335-3355-ös telefonszám 7. menüpontján keresztül kaphatnak segítséget a letiltáshoz.

Címkék:
SZÉP Kártya