Hír

Változott az OTP SZÉP Vonal száma

Az OTP Pihenő Kártya telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége megváltozott. A SZÉP Vonal a korábbi (06-1) 3-666-222 helyett 2012. április 24-től a (06-1) 429-7400 / 2 telefonszámon érhető el. Az OTP SZÉP Kártya aktiválása az új telefonszámon valósítható meg.

Az OTP SZÉP Kártya aktiválása telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, az úgynevezett SZÉP Vonalon keresztül intézhető. A SZÉP Vonal száma azonban 2012. április 24-től megváltozott. Fontos, hogy a SZÉP Kártya tulajdonosok az aktiválás, vagy telefonos egyenleg lekérdezés ügyében már ne a korábbi, (06-1) 3-666-222 telefonszámot, hanem az új, (06-1) 429-7400 / 2 számot hívják.

A kártya aktiválás menete nem változott. Az azonosításhoz szükséges adatok továbbra is a következőek: a kártyaszám utolsó tíz számjegye, a TeleKód, valamint a kártya birtokosának születési dátuma. Az aktiválás 48 órán belül történik meg, a kártyabirtokosok tehát az aktiválástól számított maximum két nap után már használhatják kártyájukat.

Április végén időnként technikai probléma adódott a korábbi SZÉP Vonallal. A telefonos ügyfélszolgálatot nem lehetett elérni, nem volt kapcsolható. Valószínűleg a túlterheltség okozott fennakadást, melynek következtében a kártyabirtokosok nem tudták aktiváltatni kártyáikat. Az OTP Pénztárszolgáltató a hibát elhárította, az ügyfélszolgálat immár az új telefonszámon zökkenőmentesen elérhető. Mint ismeretes, online aktiválás az OTP Szépkártya esetében nem áll rendelkezésre.

Az OTP SZÉP Kártya elfogadóhelyek a kártyabirtokosokat országszerte közel tízezer helyen, több mint 21 ezer felhasználási lehetőséggel várják. Mivel a kártyakibocsátó bankok között a keresztelfogadás kérdése is rendeződött, így az OTP által kibocsátott Pihenőkártyát elvileg az MKB, illetve a K&H terminál is képes fogadni.

További cikkeink: