Hír

Hajózzon a Balaton vizén SZÉP Kártyával!

A Balaton környékén is élénkül az élet. Már nemcsak a szállás és étterem költségeit lehet SZÉP Kártya igénybe vételével fizetni. A hajózási szolgáltatások, így a menetrend szerinti hajózás, a komp- vagy hajóbérlés is finanszírozható a szabadidő alszámla keretéből.

A Balatoni Hajózási Zrt. tájékoztatója szerint a hajózási szezon általában húsvét nagyszombatján kezdődik. Azonban az idei, március 15-i négynapos ünnep keretében már szolgálatba állítottak két hajót. Ezáltal mindazok, akik a hosszú hétvégét a Balaton mellett töltötték, már szezonnyitás előtt sétahajózhattak a tavon. Míg a szezonkezdés előtti ünnepi járatok csak Balatonfüred és Siófok kikötőiből indultak, addig a szezonban az összes kikötő már hajózható lesz.

Horváth Gyula vezérigazgató, örömmel számolt be arról is, hogy a szezonkezdést követően a vállalat hajói is SZÉP Kártya elfogadóhelyek lesznek. A kártya szabadidő zsebének terhére igénybe lehet venni különféle hajózással kapcsolatos szolgáltatásokat. Ennek értelmében ez a fajta béren kívüli juttatás felhasználható vitorláskikötői szolgáltatások, hajóprogramok, hajóbérlés, valamint komphasználat és menetrend szerinti hajózás igénybe vétele esetében is.

A magyar tenger és környéke nemcsak a vízen kínál sokféle lehetőséget a szépkártya birtokosai számára. Érdemes válogatni a Balaton körül található szálláshelyek és éttermek ajánlatai között. A kártya mindhárom alszámlája alkalmas szállás költségeinek fedezésére, míg a meleg étkezés az új cafeteria elem vendéglátás zsebéből is kiegyenlíthető. Kalandra, hajóra és Balatonra fel!