Éleslátás a SZÉP Kártya optika célú felhasználásával

A plasztik segítségével a látásunkért is tehetünk, hiszen a SZÉP Kártya elfogadóhelyek között nagyon sok optika, optikai szalon is megtalálható. A rendelkezésre álló egyenleg segítségével különféle térítésköteles szemészeti vizsgálatok költségeit is rendezhetjük.

Egyre gyakoribbak a SZÉP-Kártya elfogadóhelyek között az optikai szalonok. Gyakran felmerülő kérdés azonban, hogy vajon szemüveget készíttethetünk-e a cafeteria keretünk terhére.

A pihenőkártya segítségével szolgáltatásokat vehetünk igénybe, így az optikai szalonokban a szemvizsgálatokat lehet az utalványkártya keretéből kifizetni. Ezek a látással, szemmel kapcsolatos térítésköteles vizsgálatok, illetve szemüveg, kontaktlencse felírásához szükséges vizsgálatok lehetnek. Azonban a kontaktlencsét, szemüveg-készítés költségeit nem fizethetjük ki az utalványkártyával.

A SzépKártya kerete ugyanis többek között különféle humán-egészségügyi ellátás finanszírozását, így pl. a szemészeti vizsgálatokat is lehetővé teszi. Fontos kiemelni azonban, hogy ez csak a vizsgálatra vonatkozik. Az egyes optikákban azonban egészségpénztári kártyával a szemüveg készítés költségei is rendezhetőek. Erről a választott szalonban érdemes érdeklődni.

A kibocsátók piacához 2013 januárjától további, nem banki szereplők is csatlakozhatnak. Az egészségpénztárak megjelenése, az általuk kibocsátott utalványkártya segítségével még többet tehetünk az egészségtudatosság, vagyis saját egészségünk megóvása érdekében.

A szabadidővel kapcsolatos szolgáltatások köre a legutóbbi módosításoknak köszönhetően jelentősen kibővült. A SZÉP Kártya optikai szolgáltatásai, az uszodai belépőjegy és a horgászjegy vásárlása már elérhető, azonban még sokféle szolgáltatást hiányolnak a kártyabirtokosok.

Címkék:
szabadidő