Tiszai Halfesztivál 2022-ben is Szegeden

Immár sokadik alkalommal kerül sor Szegeden a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál megrendezésére. Ekkor nem lesz kifogás, mindent be kell dobni azért, hogy a legjobb elnyerje a Halfőző Érdemrendet!

Település: Szeged
Időpont: 2022. szeptember 2 - 4.

Kezdetben a Szegedi híd alatt tartották, mára hazánk egyik legjelentősebb gasztrokulturális rendezvényévé nőtte ki magát a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál. Ezen az eseményen a halfőzés kerül középpontba, az újszegedi partfürdőn a bográcsoké és a fakanalaké a főszerep. Sokan szállnak versenybe azért, hogy megszerezzék a Frank Sándor mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrendet.

A Nemzetközi Tiszai Halfesztivál kezdetben a halfogyasztás népszerűsítése érdekében került megrendezésre. Mára olyan htöbbnapos gasztronómiai fesztivállá vált, ahol évről évre több mint száz csapat küzd azért, hogy bemutassa halászléfőző tudományát. Azok a szakácsok, akik legalább hét alkalommal részt vesznek a megmérettetésen, elismerésben részesülnek. Az Örökös halfőző cím mellett különleges, gyémántszemű ezüst hallal, arany bográccsal, valamint rubinberakással díszített emlékplakettet kapnak.

Tiszai Halfesztivál 2022-ben is Szegeden

A szegedi Tisza-partra kilátogatókat már péntek délutántól változatos programok fogadják. A szombati halfőző versenyt az óriás adag halászlé készítése koronázza meg. Az óriási, 3500 literes bográcsban a rendezvényt szervező halászcsárda készíti a halászlét. A három nap során azonban harcsapaprikás, sült hal és más finomságok is várják az éhes vendégeket.

A rendezvény hagyományai közé tartozik a sárkányhajó-fesztivál, a különböző zenei koncertek és gyermekprogramok mellett a szépségkirálynő választás is. Az eseményt tűzijáték zárja. Érdemes időben utána nézni a legkedvezőbb szálláshelyeknek a SZÉP Kártya elfogadóhelyek szegedi kínálatából.