Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár - Zsámbék

"Boroktól a lámpákig..." - Palackozott italok gyűjtésével kezdődött minden! Borus Ferenc kitartó gyűjtő és restaurátor munkájának köszönhetően jött létre a Guinness rekorder világhírű magángyűjtemény. A múzeumot felvették a Nemzetközi lámpaklubba Amerikában.

Szabadidő  >   Egyéb szabadidő
Budapest és környéke   >  Pest  >  Zsámbék
Jellemzők: Csoportoknak, Fiataloknak, Családoknak, Középkorúaknak, 50 év felettieknek
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
Zsámbéki Közművelődési Intézet és Könyvtár - Zsámbék SZÉP Kártya
A tárgyak összegyűjtője és a múzeum létrehozója Borus Ferenc. Az 1960-as évek elején kezdte a gyűjtést Akkor még Ő maga sem gondolta,hogy ebből a szenvedélyből egyszer múzeum lesz.Az első állandó kiállítás 1970-ben nyílt meg a Zsámbék-i művelődési ház kistermében,ahol körülbelül 250 db tárgyat mutattak be.

Feri bácsi gyakran kölcsön adta lámpáit a filmgyárnak.A lámpák kölcsönzési díjából tudta tovább bővíteni a gyűjteményt.

1980-ban költözött a kiállítás a jelenlegi helyére egy XIX.századi parasztházba,ahol három teremben jelenleg megközelítőleg 1100 világítási tárgy látható.

A technikai fejlettségnek megfelelő és az adott kor ízlését híven tükröző világítási eszközökből nyújt pompás ízelítőt a múzeum gyűjteménye.
Cím:
2072 Zsámbék, Magyar utca 18.
Tel.: ( 20) 502 6682
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
47° 32' 50.6" N, 18° 43' 17.8" E


Megközelítés:
A múzeum a buszmegállótól 5 percre található a Magyar utca 18 szám alatt az orvosi rendelő mellett. Autóval az M1-es autópálya felől a 102-es úton a Magyar utca felé haladva a cél jobbra lesz.

Kiemelt elfogadó helyek: