Riolit Barlangszállás - Szomolya

A Bükk hegység lábánál, Szomolyán, a Riolit tufa hegybe vájt több százéves, felújított komfortizált barlanglakásokba várjuk vendégeinket. Összesen 23-28 fő elszállásolására van lehetőség. Természetközeli, csendes hely. 20 km-en belül több gyógy- és termál fürdő is található.

Szállás  >   Apartman
Észak-Magyarország   >  Borsod-Abaúj-Zemplén  >  Szomolya
Jellemzők: Családbarát, Falusi turizmus, Aktív pihenés, Hegyvidéki
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
Riolit Barlangszállás - Szomolya SZÉP Kártya
Szomolya, a Bükk hegység lábánál, Egertől 15 km-re található csendes kis falu. Erre a vidékre jellemzően, több száz évvel ezelőtt a lakosság jelentős része még a tufa hegybe vájt barlanglakásokban, vagy ahogy itt mondják, pinceházakban élt. A '70-es évek végén komfortos, épített, fennálló házakba költöztek az emberek, a barlanglakásokat elhagyták.

Sós László úgy gondolta, hogy ezek a régi, kézi erővel kialakított kis lakok többre érdemesek annál, hogy veszendőbe hagyja menni. Ígyhát közel 20 barlanglakást karolt fel, kb. 1 hektáros területen, és önerőből megmentésükbe kezdett. Felújítva, kibővítve, a mai kor emberének is komfortossá téve, ma már 3 barlanglakás apartman várja szállóvendégeit.

A legnagyobb apartman, két szintes, 4 hálószobás, benne 8-9 fő kényelmesen elfér. De 2-4 főnek megfelelő kicsi apartman is van. Az apartmanokban van konyhasarok, (mikro, hűtő, indukciós főzőlap, tányér, pohár, evőeszköz) és kinti tűzrakó hely is. A barlanglakások nyáron hűvösek, télen padlófűtés és fatüzeléses kályha biztosítja a kellemes hőmérsékletet. Közösségi helyszínek is készültek már el. A Kővéházban reggelizhetnek a vendégek, és napközben is kávézhatnak, a SportBarlangban ping-pong, darts, lengőteke és boxzsák segíti a kikapcsolódást, a kilátóból szép kilátás nyílik a falura. Több barlanglakás még eredeti állapotában látható.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt! Túrázási lehetőségek a közelben, pl.: Mezőkövesd 12 km, Noszvaj 5 km, Bogács 10 km, Cserépfalu, Bükkzsérc, Eger, Demjén, Egerszalók stb... Helyben Szomolyán: Kaptárkő tanösvény, kilátó, Fazekasház, Tájház, Kőhodály Szeretettel várjuk vendégeinket!
Cím:
3411 Szomolya, Zrínyi út. 15.
Tel.: (70) 458 7695
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
47° 53' 49.8" N, 20° 29' 29.9" E


Megközelítés:
Autóval M3-as autópálya, Mezőkövesdi leágazás, Mezőkövesden át, Mezőkövesdtől 12 km-re van Szomolya.
Autóval Eger irányából Noszvajon át, Noszvajtól 5km-re található Szomolya.
Vonattal Mezőkövesdig vagy Egerig, aztán onnan autóbusszal Szomolyára.

Kiemelt elfogadó helyek: