Pannon Csillagda Látogatóközpont - Bakonybél

A Pannon Csillagda Látogatóközpont minden korosztály számára kínál programot. Nappali és éjszakai programokon is van lehetőség részt venni. A programok részletes leírása a weboldalunkon található. Nyitva tartási időben telefonon is tudnak érdeklődni, azon kívül eső időszakban pedig e-mailen.

Szabadidő  >   Egyéb szabadidő
Közép-Dunántúl   >  Veszprém  >  Bakonybél
Jellemzők: Csoportoknak, Gyermekeknek, Fiataloknak, Családoknak, 50 év felettieknek
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Pannon Csillagda Látogatóközpont - Bakonybél SZÉP Kártya
A Pannon Csillagdában 400 m² alapterületű csillagászati és űrkutatási kiállítás fogadja a látogatókat. Megismerhetjük a híres Gibeon meteoritot, több száz éves antik távcsöveket, Galilei felfedezéseit, kísérleteit, a tengerészek csillagászati navigációját, az űrkutatás legnagyobb expedícióit: a Holdutazást (Apollo program), és a Mars felfedezését. Az előre bejelentkezett csoportok részére ingyenes szakvezetést biztosítanak a Pannon Csillagda szakemberei!

Látogatóközpontunk megújult planetáriummal és korszerű projektorral várja látogatóinkat, mellyel legújabb filmünket, A Naptestvér Énekét tekinthetik meg! Továbbá műsoron a nemzetközi és hazai planetáriumfilm-gyártás legendás alkotásai.

A Pannon Csillagdában most már található egy szemüveges 3D-s moziterem is, ahol a látogatók a “Mars-útikalauz stopposoknak” című legújabb filmünket tudják megnézni.

A Pannon Csillagda Obszervatóriumában négy különleges minőségű távcső várja az érdeklődőket. A H-alfa naptávcső a napkitörések misztikus világát fedi fel szemeink előtt.

Esti programjainkon a 40 cm átmérőjű főműszerrel a bolygókat (pl. a Jupiter kavargó felhőit, a Szaturnusz összetett gyűrűrendszerét) sőt, akár a sok millió fényév távolságban lévő galaxisokat is megpillanthatjuk.
Cím:
8427 Bakonybél, Szent Gellért tér 9.
Tel.: (88) 461 245
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:


Megközelítés:
A Pannon Csillagda Veszprém megyében található. Kocsival, busszal (Zircen keresztül), vonattal (Zircen keresztül) megközelíthető.

Kiemelt elfogadó helyek: