Pál-völgyi-barlang - Budapest

A Pál-völgyi-barlang hazánk leghosszabb barlangja, melyet magas, hasadékszerű folyosók, nagy szintkülönbségek, hévizek által kioldott gömbüstök és cseppkövek jellemeznek. A barlang teljes hossza jelenleg meghaladja a 32 kilométert, melyből a túra során 500 méter kiépített útvonalon látogatható.

Szabadidő  >   Egyéb szabadidő
Budapest és környéke   >  Pest  >  Budapest
Jellemzők: Csoportoknak, Fiataloknak, Családoknak, Aktív pihenés, Látnivaló
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Pál-völgyi-barlang - Budapest SZÉP Kártya
A Pál-völgyi-barlangot 1904-ben fedezték fel, a Szépvölgyi út mellett található, ma már felhagyott kőfejtőben. Ezt követően néhány száz méteres, igen szép szakaszt tártak fel, majd a lelkes kutatóknak köszönhetően a járatok hossza folyamatosan növekedett, melyből egy rövidebb szakasz kiépítésre is került, majd 1919-től kisebb megszakításokkal folyamatosan látogathatóvá vált a nagyközönség számára. Mára a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, megújult korszerű világítással, igényesen kialakított járdákkal és biztonságos korláttal ellátott útvonalon, szakvezető kíséretébe tekinthető meg, a mintegy 1 órás túra.

A barlangban egész évben 11°C a hőmérséklet, nyáron ezért érdemes kissé melegebben felöltözni. A kiépített útvonal utcai ruhában megtekinthető, kényelmes túracipő viselése ajánlott. A barlangban több mint 400 lépcső található, egy szakaszán az úgynevezett „Tyúkétra” meredek lépcsőin vezet az út, ezért a látogatás 5 éves kor és 115 cm alatt nem engedélyezett.

Szeretettel várjuk a közeli Szemlő-hegyi-barlangba, és a Mátyás-hegyi-barlang overálos, kúszós-mászós barlangtúráin is.
Cím:
1025 Budapest, Szépvölgyi út 162.
Tel.: (1) 325 9505
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
Egész évben, hétfő kivételével minden nap 10:00-16:15 ó
GPS:
47° 31' 58.7" N, 19° 0' 59.3" E


Megközelítés:
A barlang Budapest, II. kerületében található, a Kolosy térről induló 65-ös autóbusszal a Pál-völgyi-cseppkőbarlang megállónál kell leszállni.

Kiemelt elfogadó helyek: