Memento Park - Szoborpark Múzeum - Budapest

A Memento Park Budapest különleges, egyedi látványossága. A Szoborpark, a Barakk Mozi, a Fotókiállítás, a Sztálin Dísztribün és a Raktártárlat élményt kínál minden korosztálynak. A közeli Tétényi-fennsík és a Kamaraerdő remek kirándulási célpont.

Szabadidő  >   Egyéb szabadidő
Budapest és környéke   >  Pest  >  Budapest
Jellemzők: Családoknak, Kulturális szolgáltatás, Ismeretszerzés, Aktív pihenés, Látnivaló
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Memento Park - Szoborpark Múzeum - Budapest SZÉP Kártya
A parkban a budapesti utcákról eltávolított 41 szobor és emlékmű található a kommunizmus időszakából. Lenin, Marx és Engels, Kun Béla és Osztapenko kapitány mellett itt állnak a “Magyar-szovjet barátság” és a “Felszabadulás” emlékművei, munkásmozgalmi személyek, a szovjet Vörös Hadsereg katonái, és más gigantikus alkotások.

A kapuban a legendás, keletnémet „népautó” egy eredeti Trabant fogadja a látogatókat, amibe itt bárki beülhet.

A jegypénztárral azonos ponton működő komcsi trafik a retró emléktárgyak, múltidéző csecsebecsék és korhű relikviák kincsesbányája. Eredeti szovjet jelvények és kitüntetések, forradalmi indulók, valódi szovjet képeslapok, a politikai propaganda posztereinek másolatai, bádogbögrék és garantáltan hamis szovjet útlevél és Vörös Csepel Munkásör!

A Sztálin-Dísztribünben rejlő betonbunker sejtelmes környezetében megtekinthető a világon egyedülálló „Gyermek Lenin” mellszobor. Az alkotás régebben egy igazi szovjet úttörőtábor (Pionyerszkij Láger) alakuló terének dísze volt.

A "Barakk Moziban" a Kádár-korszak belügyi titkosszolgálatainak oktatófilmjeiből összeállított, szomorúan vicces alkotás tekinthető meg.
Cím:
1223 Budapest, Balatoni út, Memento Park
Tel.: (1) 424 7500
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
47° 25' 34.9" N, 18° 59' 56.1" E


Megközelítés:
A Memento Park megközelíthető gépjárművel közúton: a 7-es (Diósdi) úton a Sasadi úti elágazástól vagy az M0 út irányából is 5-5 km-re.

BKK autóbusszal: 101B, 101E vagy 150-es BKK busz 10-30 percenként indul (napszaktól függően) a XI.kerületi “Kelenföld Vasútállomás” Metro 4 végállomástól (Őrmező oldal). A busz a Budatétény vasútállomás (Campona) felé közlekedik. Menetidő a Memento Park megállóig a 101B és 101E járatokkal 9 perc, a 150-es busszal 25 perc. Leszállás a "Memento Park" megállónál.

Kiemelt elfogadó helyek: