Matrica Múzeum és Régészeti Park - Százhalombatta

Budapesthez közel különleges látnivaló fogadja a látogatókat. A "Matrica" Múzeumban Százhalombatta helytörténeti kiállítását, és Magyarország első őskori szabadtéri múzeumát is megtekinthetik az érdeklődők. A Régészeti Parkban egy feltárt vaskori halomsír szolgál különleges attrakcióként.

Szabadidő  >   Egyéb szabadidő
Budapest és környéke   >  Pest  >  Százhalombatta
Jellemzők: Csoportoknak, Családoknak, 50 év felettieknek, Kulturális szolgáltatás, Látnivaló
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
Matrica Múzeum és Régészeti Park - Százhalombatta SZÉP Kártya
A Múzeum névadója „Matrica” (ejtsd: mátrika), a római korban Százhalombatta területén elhelyezkedő település. A hajdani kúriaépületben kialakított intézmény helytörténeti múzeum, a történelmet a helyben talált tárgyak mutatják be. Az állandó kiállítás egyetlen osztatlan térben kalauzolja végig a látogatókat a jégkorszaktól egészen a XIX. századig.

Magyarország első őskori szabadtéri múzeuma 1996-ban nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy betekintést nyújtson a bronzkori és a vaskori élet mindennapjaiba. Ugyancsak fontos küldetése a vaskori temetkezési szokásokat napjainkig megőrző halomsírok védelme és bemutatása is.
Cím:
2440 Százhalombatta, Gesztenyés út 1-3.
Tel.: (23) 354 591
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
04.01 - 10.31.
GPS:
47° 19' 26.6" N, 18° 54' 28.3" E


Megközelítés:
Megközelítés autóval a M6-os autópálya,és a 6-os főút felől. Busszal az Etele- térről, és a Népligetből érkezik Százhalombattára járat. Vonattal pedig a Déli-pályaudvarról lehet megközelíteni a város és látnivalóit.

Kiemelt elfogadó helyek: