Kövér Béla Bábszínház - Szeged

Tiszán innen, Tiszán túl, ott hol a kurta farkú malac túr, van egy szegedi bábszínház, sok csodával nyitva ám! Fesztiválunk is van már, nyár végén csak téged vár! SZINkópé a neve, ha nem hiszed... gyere, s vesd magad bele! Mi itt vagyunk és téged várunk, legyél a mi játszótársunk!

Szabadidő  >   Egyéb szabadidő
Dél-Alföld   >  Csongrád  >  Szeged
Jellemzők: Csoportoknak, Gyermekeknek, Családoknak, Kulturális szolgáltatás, Szórakozás
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
Kövér Béla Bábszínház - Szeged SZÉP Kártya
1993-ban önálló városi fenntartású intézmény lettünk. A következő évadunkban, az alapítónk után fia, Kövér László került a bábszínházunk élére. 1996-ban a bábszínház felvette az elhunyt dr. Kövér Béla nevét. 2020-ban Kiss Ágnes vette át bábszínházunk vezetését, az intézmény művészeti vezetője Schneider Jankó lett. 2021-ben az ország legöregebb bábszínháza, a szegedi Kövér Béla Bábszínház 75 éves lett!

Kövér Béla – bábszínházunk alapítója – érettségire készülő, nyolcadik osztályos piarista gimnazista volt, mikor cserkésztársaival (tanári és szülői támogatással) megalakították a Kamara Bábszínházat Szegeden, 1946-ban. Céljuk volt „egy állandó jellegű, nívós bábszínház felállítása Szegeden, melyben a végső fokon is megmarad a meseszerűség”. A műkedvelő regöscserkészek már ekkor célként tűzték ki maguk elé, hogy a városunkban állandó bábszínház létesülhessen. 1964-től a társulat, már Szegedi Bábszínház néven szerepelt.

Számos siker, nehézség, költözés és fenntartó-váltás után 1987-ben a társulat számára elkészült a bábszínház jelenleg is működő épülete. Abban a csodában telhetnek a mindennapjaink, olyan helyen alkothatunk, ahol a végtelen fantázia az elsődleges munkaeszközünk. Ebből csírázik, ebből bomlik ki előadásaink világa, szóljon az tipegőknek, gyerekeknek, felnőtteknek akár, igen erős közösségi élményt teremtve.
bábelőadások családoknak
bábelőadások ovisoknak
bábelőadások iskolásoknak
bábelőadások kiránduló csoportoknak
bábelőadások felnőtteknek
SZINkópé gyerekfesztivál
Tengerhab Gyereknap
Cím:
6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 50.
Tel.: (62) 420 912, (20) 280 8223
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
46° 15' 9.6" N, 20° 8' 43.4" E


Megközelítés:
A belváros szívében található Bábszínházunk párhuzamosan a Kárász utcával, a Tisza Lajos krt 50. alatt. Könnyen megközelíthető gyalogosan!

Kiemelt elfogadó helyek: