Kövér Béla Bábszínház - Szeged

Tiszán innen, Tiszán túl, ott hol a kurta farkú malac túr, van egy szegedi bábszínház, sok csodával nyitva ám! Fesztiválunk is van már, nyár végén csak téged vár! SZINkópé a neve, ha nem hiszed... gyere, s vesd magad bele! Mi itt vagyunk és téged várunk, legyél a mi játszótársunk!

Szabadidő  >   Egyéb szabadidő
Dél-Alföld   >  Csongrád  >  Szeged
Jellemzők: Csoportoknak, Gyermekeknek, Családoknak, Kulturális szolgáltatás, Szórakozás
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
SZÉP Kártya
Kövér Béla Bábszínház - Szeged SZÉP Kártya
1993-ban önálló városi fenntartású intézmény lettünk. A következő évadunkban, az alapítónk után fia, Kövér László került a bábszínházunk élére. 1996-ban a bábszínház felvette az elhunyt dr. Kövér Béla nevét. 2020-ban Kiss Ágnes vette át bábszínházunk vezetését, az intézmény művészeti vezetője Schneider Jankó lett.

2021-ben a szegedi Kövér Béla Bábszínház 75 éves!

Kövér Béla – bábszínházunk alapítója – érettségire készülő, nyolcadik osztályos piarista gimnazista volt, mikor cserkésztársaival (tanári és szülői támogatással) megalakították a Kamara Bábszínházat Szegeden, 1946-ban. Céljuk volt „egy állandó jellegű, nívós bábszínház felállítása Szegeden, melyben a végső fokon is megmarad a meseszerűség”. A műkedvelő regöscserkészek már ekkor célként tűzték ki maguk elé, hogy a városunkban állandó bábszínház létesülhessen. 1964-től a társulat, már Szegedi Bábszínház néven szerepelt.

Számos siker, nehézség, költözés és fenntartó-váltás után 1987-ben a társulat számára elkészült a bábszínház jelenleg is működő épülete. Abban a csodában telhetnek a mindennapjaink, olyan helyen alkothatunk, ahol a végtelen fantázia az elsődleges munkaeszközünk. Ebből csírázik, ebből bomlik ki előadásaink világa, szóljon az tipegőknek, gyerekeknek, felnőtteknek akár, igen erős közösségi élményt teremtve.
Kövér Béla Bábszínház szolgáltatásai:
bábelőadások családoknak
bábelőadások ovisoknak
bábelőadások iskolásoknak
bábelőadások kiránduló csoportoknak-felnőtteknek
SZINkópé gyerekfesztivál

Kövér Béla Bábszínház - Szeged SZÉP Kártya

Cím:
6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 50.
Tel.: (62) 420 912
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
46° 15' 9.6" N, 20° 8' 43.4" E
Megközelítés:
A belváros szívében található Bábszínházunk párhuzamosan a Kárász utcával, a Tisza Lajos krt 50. alatt. Könnyen megközelíthető gyalogosan!