Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont - Gyula

21. századi interaktív technika egy barokk kastélyban. Ez a kiállítás persze nemcsak ettől izgalmas, hanem mert az épületben egykor lakott főurak hétköznapjai mellett a személyzet mindennapjainak részleteit és titkait is bemutatja. A kastély 2018-ban bekerült Európa 40 múzeuma közé.

Szabadidő  >   Egyéb szabadidő
Dél-Alföld   >  Békés  >  Gyula
Jellemzők: Csoportoknak, Gyermekeknek, Fiataloknak, Családoknak, Középkorúaknak
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont - Gyula SZÉP Kártya
A kastély több mint egy épület. Ez az első magyarországi kastély, amelyben színjátékot tartottak már 1746-ban. Az Erkel család több generációja is adott itt zenei estet, Erkel Ferenc a kastély parkjában szerezte több operája egyes részeit. A 13 aradi vértanú közül tíz itt tette le a fegyvert. Munkácsy Mihály itt kezdett ismerkedni a festészettel. A kiállítás több mint egy bemutató. Ez a tárlat nemcsak az épületben egykor lakott főurak hétköznapjainak, hanem a személyzet mindennapjainak izgalmas részleteit és titkait is bemutatja a 21. századi interaktív technika segítségével.

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont 2018-ban bekerült Európa 40 legjobb múzeuma közé.

Használd ki az ingyenes wifit és jelentkezz be közösségi oldaladon a kastélyból!
Cím:
5700 Gyula, Kossuth u. 15.
Tel.: (66) 650 218
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
46° 38' 41.8" N, 21° 16' 57.4" E


Megközelítés:
A gyulai Almásy-kastélyt Gyula belvárosában, a gyulai várral szemben, a Várfürdő szomszédságában találod meg. A város Budapest felől az M5 autópályán, majd a 44-es úton, míg Szeged és Debrecen felől a 47-es úton, Békéscsabán keresztül közelíthető meg. Vonattal békéscsabai átszállással jutsz el a városba.

Kiemelt elfogadó helyek: