Ferencz porta - Szalafő

Hamisítatlan falusi szálláshelyet kínálunk Szalafőn, az Őrség szívében. Természetközeli környezettel, családias hangulattal és 5 önálló lakrésszel várjuk vendégeinket. Látogasson el hozzánk, és szó szerint belekóstolhat a falusi gazdálkodás és a házi készítésű tejtermékek ízébe.

Szállás  >   Vendégház
Nyugat-Dunántúl   >  Vas  >  Szalafő
Jellemzők: Családbarát, Falusi turizmus
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Ferencz porta - Szalafő SZÉP Kártya
A Ferencz porta az Őrségi Nemzeti Park területén helyezkedik el. A budapesti nagyvárosi életet hátrahagyva vidéki, természetes környezetben alapítottunk családot. Ma 6 gyermekünkkel élünk itt. Igényesen kialakított szállásaink és családi gazdaságunk révén kívánjuk bemutatni vendégeinknek az igazi falusi gazdálkodás mindennapjait. Közel 80 szarvasmarha mellett kecskét, juhot, disznót és baromfit tartunk.

A portán öt önálló, összkomfortos üdülőlakást alakítottunk ki. Egy háromszobás, kettő kétszobás, kettő egyszobás közülük. A szállásokat a vezérekről Álmos, Előd, Ond, Kond és Tas-Huba-Töhötöm névre kereszteltük el. Mind az 5 vendéglakás egy helyen van a portánkon, így a családok együtt, de önálló szállásokon nyaralhatnak.

Különleges élményt nyújt a család minden tagjának egy aktív, működő gazdaság területén eltöltött pihenés. Népszerű program a nyaralás során – főleg a kisgyermekes családok körében – az állatok mindennapi gondozása: etetés, legeltetés, fejés. Ez bármikor megtekinthető, de igény szerint tevékenyen is részt lehet venni.
Saját termelésű házi tejet, tejtermékeket (sajtot, túrót, tejfölt, fűszeres sajtokat, kecskesajtokat) készítünk, amit meg is kóstolhatnak vendégeink.

Az udvarban a gyerekes családok számára pihenő-játszóteret alakítottunk ki hintákkal, homokozóval, játszóházzal, csúszdával, trambulinnal, függőágyakkal, pingpongasztallal, hintaágyakkal, kerti padokkal, tűzrakó-bográcsozóhelyekkel.

Vendégként és látogatóként is szívesen látjuk az Őrségbe induló családokat!
Bemutató gazdaság
állatok etetése
állatok simogatása
traktorozás
ugrálás a bálákon
bográcsozás
pihenő-játszótér
házi tejtermékek
Cím:
9942 Szalafő, Templomszer 11.
Tel.: (30) 420 7011
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
46° 52' 1.7" N, 16° 21' 54.3" E


Megközelítés:
Őriszentpéter, vagy Szentgotthárd-Farkasfa felől. Szalafő központjában, Templomszeren a domboldalon egy 150-200 éves boltíves tornácos műemlék parasztházat és a körülötte elterülő birtokot keresse!
Vonattal a közeli Őriszentpéterig tudnak jönni.

Kiemelt elfogadó helyek: