Élő Tisza Vendégház - Nagykörű

A Vendégház a barátságos Tisza-menti település központjában található. A szobák hűtőszekrénnyel és mikróval, TV-vel, wifi-vel felszereltek. A kertben grillezési, bográcsozási lehetőség, kerékpár-bérlés, medence. A gyermekek fa mászókán és hintával, továbbá társasjátékokkal foglalhatják el magukat. Kisállatokat is várunk szeretettel.

Szállás  >   Vendégház
Észak-Alföld   >  Jász-Nagykun-Szolnok  >  Nagykörű
Jellemzők: Bababarát, Családbarát, Falusi turizmus, Vízparti-vízközeli
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Élő Tisza Vendégház - Nagykörű SZÉP Kártya
Nagykörű község a Tisza jobb partján, Jász-Nagykun-Szolnok megyében fekszik, Szolnoktól 28 km-re ÉK-re. Valaha a Tisza nagy ívben kanyarogta körbe ezt a kis települést, innen adódik a neve: Nagykörű. A falu a hagyomány és az újszerűség kellemes elegye. A díszes padok, a köztéri díszkutak és szobrok, a Templomkert a cseresznye fajtagyűjteménnyel, a rózsák kertje, amellett, hogy az itt élők mindennapjait teszik szebbé, mind várják az idelátogató vendégeket. A falu felejthetetlen légköre, népi építészetének egyedülállósága, a szabastrand a Tisza homokos partján, az ártér egyedi madár- és élővilága évek óta vonzza a látogatókat.

Különleges szépséget mutat a Tisza június közepén, a tiszavirágzás időszakában. A Tisza-gáton kiépített kerékpárúton juthatunk el a Tisza-tóig (kb. 50 km).

A település büszkesége, Magyarország legnagyobb egybefüggő cseresznyése, amely több mint 200 hektáron terül el. A 19. században Petrovay György földbirtokos honosította meg itt a Germersdorfi cseresznyét, amelyből a ma ismert Nagykörűi ropogós cseresznye kialakult, és amelynek egyedülálló zamata tette ország-világ előtt híressé Nagykörűt. Nagykörű alkotó település, ízletes helyi termékei a méz, a kecskesajt, a lekvár vagy a pálinka, kézműves remekei a kerámiák, a nemez tárgyak és ruhák, kosarak mind a helyiek keze munkáját dicsérik.

A település "Virágzástól Befőzésig" elnevezésű éves rendezvénysorozatán mutatja be a falusi életformát, a vidéki porták hagyományait. Első esemény a Cseresznyevirág Ünnep és Fagyűző szertartás (április közepe), ezt követi májusban a Nepomuki Szent János Ünnep és Fényúsztatás a Tiszán, majd júniusban a Nagy Cseresznyevásár, ahol a cseresznye ezer arcát láthatjuk. Júliusban az Illés-napi fáklyás körmenet szakrális ünnepét láthatjuk, majd a Magdolna-napi búcsú következik. Szeptemberben a Cseresznyepálinka Nap, október elején a Nagy Befőzés, decemberben az Adventi Vásár és a Háromkirályok Zarándoklat zárja az évet. Minden eseményen helyi termék vásárt is találunk.
Cím:
5065 Nagykörű, Petrovay György út 3/A.
Tel.: (20) 955 3485
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
47° 16' 18" N, 20° 27' 16.1" E


Megközelítés:
Autóval M4 Szolnokig, Nagykörű a Tisza jobb partján, Szolnoktól 25 km-re északkeletre található. Megközelíthető rendszeres buszjárattal, illetve Fegyvernek felől komppal, vagy kerékpárral a Tisza-gáton.

Kiemelt elfogadó helyek: