Hosszabbítás a SZÉP Kártya felhasználásában!

Módosult 2012-ben a SzépKártya kormányrendelet. A cafeteria juttatás az utalást követő második naptári év május 31-ig áll a kártyabirtokos rendelkezésére. A Szép Kártya egyenleg érvényessége – a módosításnak köszönhetően – közel fél évvel hosszabb lett.

A Pihenőkártya felhasználásáról szóló kormányrendelet legújabb módosítása 2012. december 28-án a Magyar Közlönyben jelent meg. A módosító rendelkezés közel fél évvel hosszabbítja meg e béren kívüli juttatás érvényességi határidejét. A változások 2012. december 30-ával életbe is léptek.

A SZÉP Kártya egyenleg érvényessége a jogszabály szerint úgy változott, hogy az utalványkártyán lévő juttatási összeget az utalást követő második naptári év május 31-ig lehet felhasználni.

A módosítás értelmében így a 2011-ben átutalt cafeteria összegek 2013. május 31-ig biztosítottak fizetési lehetőséget, azonban csak szálláshely-szolgáltatások esetében. A 2012-ben a Pihenőkártya utalványszámlájára érkezett összegekkel 2014. május 31-éig gazdálkodhattak a dolgozók és a társkártyával rendelkező családtagjaik. Mivel 2012-től már három alszámlája van a kártyának, az egyenleg bármely – szállás, vendéglátás, szabadidő – zsebhez rendelt szolgáltatás költségeihez felhasználható.

Ez a változás azoknak is több időt biztosít a cafeteria keret felhasználásához, akik az év végén, visszamenőlegesen kapják meg a béren kívüli juttatást.

A SzépKártya kormányrendelete a kibocsátók és a munkáltatók számára is tartalmaz egy fontos változást. A határidőig fel nem használt juttatási összeget – a lejárat évének június 30-áig – a kártya kibocsátója a munkáltató (vagy jogutódja) részére visszajuttatja.

A Széchenyi Pihenő Kártya egyenlegét, az érkező utalásokat, valamint a további tranzakciókat a kártyabirtokosok – megfelelő azonosítást követően – a kibocsátók telefonos ügyfélszolgálatán, valamint interneten, online felületen keresztül is figyelemmel kísérhetik.

Címkék:
cafeteria egyenleg