SZÉP - infó

Használható-e a SZÉP Kártya benzinkúton?

Többekben felmerült már a kérdés, hogy lehet-e az utalványkártya segítségével üzemanyagot, vagy autópálya-matricát vásárolni. A SZÉP Kártya benzin vásárlására nem használható. Korábban az Üdülési Csekknek volt egy erre használható része, de 2007. december 31. óta ezt is megszüntették.

A SZÉP Kártya benzinkúton jelenleg csak egyféleképpen használható. Ha a benzinkút vendéglátó egysége belép a szépkártya elfogadóhelyek körébe, akkor az ott árusított meleg ételért lehet a vendéglátás alszámla keretéből fizetni.

A kártya egyetlen alszámlája sem vehető igénybe pl. üzemanyag, vagy autópálya matrica vásárlására. A szállás alszámla csak és kizárólag belföldi szállás-szolgáltatóknál használható fel. A vendéglátás alszámla a melegétel-fogyasztást, és szállás-szolgáltatással kapcsolatos költségeket fedezhet, míg a szabadidő és rekreációs alszámla zsebe elsősorban a szabadidő, a kultúra, a sport és az egészségmegőrzés szolgáltatásaira helyezi a hangsúlyt.

Elképzelhető, hogy a nagyobb benzinkutak környékén lévő, vagy a benzinkúthoz tartozó pihenőhelyek, motelek, szálláshelyek csatlakoztak a SZÉP Kártya elfogadóhelyekhez. Ebben az esetben a szállás szolgáltatásért fizethetünk a plasztik kártyával. Ez azonban nem jelenti a SzépKártya benzinkúton történő felhasználását.

Korábban, az Üdülési Csekk tömbje tartalmazott két darab, egyenként 5.000 forintos benzinutalványt. Ez a lehetőség 2006-ban volt elérhető a csekktömbökben, de az év végén kikerült a tömbből. A 2006-os benzin-utalványokkal 2007. december 31-ig lehetett fizetni.

Az időközben kivonásra került Üdülési Csekk 2012. december 31-ig használható fel.

Címkék:
vendéglátás

További cikkeink: