Használható-e a SZÉP Kártya benzinkúton?

Többekben felmerült már a kérdés, hogy lehet-e az utalványkártya segítségével üzemanyagot, vagy autópálya-matricát vásárolni. A SZÉP Kártya benzin vásárlására nem használható. Korábban az Üdülési Csekknek volt egy erre használható része, de 2007. december 31. óta ezt is megszüntették.

A SZÉP Kártya benzinkúton jelenleg csak egyféleképpen használható. Ha a benzinkút vendéglátó egysége belép a szépkártya elfogadóhelyek körébe, akkor az ott árusított meleg ételért lehet a számlánk keretéből fizetni.

A kártya ugyanakkor nem vehető igénybe pl. üzemanyag, vagy autópálya matrica vásárlására..

Elképzelhető, hogy a nagyobb benzinkutak környékén lévő, vagy a benzinkúthoz tartozó pihenőhelyek, motelek, szálláshelyek csatlakoztak a SZÉP Kártya elfogadóhelyekhez. Ebben az esetben a szállás szolgáltatásért fizethetünk a plasztik kártyával. Ez azonban nem jelenti a SzépKártya benzinkúton történő felhasználását.

Korábban, az Üdülési Csekk tömbje tartalmazott két darab, egyenként 5.000 forintos benzinutalványt. Ez a lehetőség 2006-ban volt elérhető a csekktömbökben, de az év végén kikerült a tömbből. A 2006-os benzin-utalványokkal 2007. december 31-ig lehetett fizetni. Az Üdülési Csekk azonban kivezetésre került.

Címkék:
vendéglátás