Hír

MKB SZÉP Kártya aktiválás

Az MKB SZÉP Kártya tulajdonosok részére a kártya aktiválása telefonon, a Kártyaközponton keresztül, illetve internetes felületen, a honlap Kártyaaktiválás és Egyenleglekérdezés menüpontja segítségével történhet.

A Széchenyi Pihenő kártya a bankkártyákhoz hasonlóan működik, az MKB SZÉP Kártya tulajdonosainak aktiváltatniuk kell a kártyájukat, hogy használni tudják.

A SZÉP Kártya aktiválása történhet az interneten keresztül, online felületen, vagy telefonon (a Kártyaközpont számain), melynek során meg kell adni az azonosító kódot és a jelszót.

Azonosító kód: a kártyán található egyedi, munkavállalói azonosító szám, amely nem ugyanaz, mint a kártya 4x4 jegyű száma. Jelszó: alapbeállítás szerint a születési dátum ÉÉÉÉHHNN formátumban (pontok nélkül).

 • Online aktiválás az MKB Széchenyi Pihenőkártya honlap Kártyaaktiválás és Egyenleglekérdezés menüpontja segítségével lehetséges. A menüpontot választva, az aktiválást a Kártya adatok oldalon lehet megtenni.

 • >> online aktiválás indítása <<

 • Telefonos aktiválás esetében az MKB szolgáltató bank Kártyaközpontját kell felhívni (normál tarifával) minden nap 8 és 20 óra között.

  A Kártyaközpont vezetékes telefonszámai: (06-1) 2-380-361 és (06-1) 2-380-362 Mobiltelefon-számok: (06-20) 298-7009, (06-30) 931-9704 és (06-71) 779-7699


 • Az MKB SZÉP Kártya az aktiválás után egy óra múlva már használható.

  Az MKB SzépKártya jelszavát az első sikeres bejelentkezés után meg kell változtatni. Az új jelszó lehetőség szerint tartalmazzon kis- és nagybetűket, valamint számokat, és legalább 6 karakter hosszúságú legyen.

  Kiemelten fontos információk: az MKB SZÉP-Kártya internetes felületét csak olyan számítógépről használjuk, mely biztonságos. A kártyához használatos jelszó és azonosító begépelését körültekintően végezzük. Online aktiválás, vagy online egyenleg lekérdezés után helyesen – a kilépés gombot használva – lépjünk ki. Ne hagyjuk a plasztiklapot és a hozzá tartozó adatokat mások számára könnyen elérhető helyen.

  További cikkeink: