MKB SZÉP Kártya aktiválás

Az MKB SZÉP Kártya aktiválás telefonon, a Kártyaközponton keresztül, illetve internetes felületen, a honlap Kártyaaktiválás és Egyenleglekérdezés menüpontja segítségével történhet.

A Széchenyi Pihenő kártya a bankkártyákhoz hasonlóan működik, az MKB SZÉP Kártya tulajdonosainak aktiváltatniuk kell a kártyájukat, hogy használni tudják.

Az MKB SZÉP Kártya aktiválás történhet a weben keresztül, online felületen, vagy telefonon (a Kártyaközpont, illetve az MKB SZÉP Vonal számain), melynek során meg kell adni az azonosító-kódot és a jelszót.

Azonosító kód: a kártyán található egyedi, munkavállalói azonosító szám, amely nem ugyanaz, mint a kártya 4x4 jegyű száma. Jelszó: alapbeállítás szerint a születési dátum ÉÉÉÉHHNN formátumban (pontok nélkül).

  • Online aktiválás az MKB Széchenyi Pihenőkártya honlap Kártyaaktiválás és Egyenleglekérdezés menüpontján keresztül lehetséges. A menüpontot választva, bejelentkezést követően az aktiválást az Adatok/Kártya adatok oldalon lehet megtenni.

  • >> online aktiválás indítása <<

  • Telefonos aktiválás esetében az MKB szolgáltató bank Kártyaközpontját kell felhívni (normál tarifával) minden nap 8 és 20 óra között. Emellett az aktiválást elvégezhetjük az MKB SZÉP Vonal tárcsázásával is, erre munkanapokon 9 és 15 óra között van lehetőségünk.

    A Kártyaközpont vezetékes telefonszámai: (06-1) 2-380-361 és (06-1) 2-380-362 Mobiltelefon-számok: (06-20) 298-7009, (06-30) 931-9704 és (06-70) 779-7699, míg az MKB SZÉP Vonal a (06-1) 2-687-272 számon érhető el.


  • Az MKB SZÉP Kártya az aktiválás után egy óra múlva már használható.

    Az MKB SzépKártya jelszavát az első sikeres bejelentkezés után meg kell változtatni. Az új jelszó lehetőség szerint tartalmazzon kis- és nagybetűket, valamint számokat, és legalább 6 karakter hosszúságú legyen.