SZÉP Kártya elfogadóhelyek Ajka térségében

Kiemelt ajkai (és környéki) elfogadó helyek:

A település kedvelt célpontjává vált a belföldi turizmusnak, kellemes hangulata, érdekességei, nyugodt pihenésre alkalmas helyei mind-mind vonzóvá teszik a környéket, ezen túl a Szépkártya elfogadóhelyek Ajka térségében is szép számmal gyarapodtak, így a kedvező fizetési lehetőségek is tovább segítik a turizmus helyzetét.

További látnivalók és SZÉP Kártya elfogadóhelyek Ajka településen:

Patakokkal övezett, mesebeli tájon, a Balatontól mindössze negyven kilométerrel északra, az ország egyik legszebb vidékén fekszik Ajka, a vidéki miliőt oly mélyen magában hordozó kisváros. Noha népessége nem számottevő, látnivalói száma mégis jelentős. Történelmi emlékezete régre nyúlik vissza, az itt talált leletek alapján már a kőkorszakban is lakott terület volt. Az idelátogatók számára a nyugalmat árasztó Városliget lehet a kaland kiindulópontja, a mesterségesen létrehozott csónakázótó hangulatát mindenképpen érdemes megtapasztalni. Főképp mert a szigetén megtalálhatjuk Borsos Miklós gyönyörű szobrát, mely Fekete Istvánt ábrázolja, körben pedig a leghíresebb szereplőiről - mint például Vuk, Bogáncs, vagy épp Kele - készült alkotások találhatók. A kultúra szerelmesei számára a következő állomás a Városi Múzeum és Fotógaléria, ahol az állandó kiállítások és gyűjtemények mellett időszakos programokkal várják az érdeklődőket. Számtalan érdekes információhoz férhetünk hozzá a Bányászati Múzeumban és az Őslény- és kőzettárban egyaránt, ha pedig ismét a természet közelségére vágynánk, akkor a Parkerdőbe vezessen az utunk. Semmiképp se hagyjuk ki azonban a Kristály Múzeum látnivalóit, hisz a másfél évszázada alapított gyár Európa szerte elismert.

Fedezze fel a Széchenyi Pihenő Kártya elfogadó helyeket Ajka környékén és takarékoskodjon akkor is, ha pihen és kikapcsolódik. A weboldalunkon minden információt és lehetőségek megtalál, amire csak szüksége lehet.