Az 1876-ban épült eklektikus, neoreneszánsz épületben egykor a Nemzeti Kávéház működött. Később, 1970-ben nyitotta meg kapuit a Vörös Postakocsi étterem a nagy magyar író Krúdy Gyula emlékére. Az étterem Krúdy híres regényéről kapta a nevét "A Vörös Postakocsi".
Az étterem a belváros szívében helyezkedik el a Kálvin téri metrómegállótól 2 percre. Az étterem Krúdy termét, a híres magyar író Krúdy Gyula tiszteletére nevezték el, ahol századfordulós milliö várja az idelátogatókat. 2002 novemberében a teljes felújítás és átalakítás a 200 férőhelyes étterem „Vörös Postakocsi étterem” újból megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.
Az étterem a tradicionális magyar konyha remekeiből kínál nagyon széles választékot az idelátogatóknak. A Vörös Postakocsi étterem minőségi kiszolgálást nyújt a belváros központjában elfogadható árakon. Egy átlagos számla 3500 - 5000 Ft között van ital nélkül.
Főszakácsaink kiválasztották és a mai igényeknek megfelelően átalakították a régi magyar konyha receptjeit mai modern formát adva nekik. A tradicionális nehéz magyar ételeket könnyedebb formában készítik sok zöldséggel, tej és tejtermékekkel és sovány, zamatos húsok felhasználásával.
Az étlapon megtalálhatók a vegetáriánus ételek sokasága. Étel választékunkat a libamáj és a magyar ételkülönlegességek köré formáltuk. Szakácsaink rengeteget dolgoztak azon, hogy a libamáj elkészítés minden fajta formáját a maximális szintre emeljék. Így született meg 7 átlagon felüli libamáj specialitás.
A libamáj az egyik leghíresebb magyar hungaricum, amelyet legtöbbször zsírjában sütve készítünk el. A legjobb minőségű hizlalt libamáj zsírjában lesütve igazán fejedelmi étel, amelyhez nem kell kommentár.
Ételeink között méltó helyet kapott a magyar Mangalica, a Szürkemarha és az erdei Vargánya gomba. Nagy halválasztékunkban megtalálhatók a tradicionális magyar halételektől kezdve az igazi ritkaságokig minden és a Kecsege. Összeállítottunk Önöknek különböző extraságokat, mint a mezei Éti Csiga tál.