Sporthorgász Egyesület - Tiszalúc

Gyere és kapcsolódj ki az ország legnagyobb és legvadregényesebb Tisza holtágán! Téged is vár a Tiszalúc határában lévő, csaknem 150 hektár vízfelülettel rendelkező horgászvíz. Légy akár szenvedélyes hobbihorgász, akár megrögzött békés-, vagy ragadozóhal specialista, nálunk megtalálod számításod!

Szabadidő  >   Sport, fitness
  >  Borsod-Abaúj-Zemplén  >  Tiszalúc
Jellemzők: Családoknak, Középkorúaknak, 50 év felettieknek, Stresszoldás, Aktív pihenés
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Sporthorgász Egyesület - Tiszalúc SZÉP Kártya
A holtág átlagos szélessége 80 m, vízmélysége 1,0-12 méter között váltakozik. Az élő folyóval való közvetlen összeköttetése a folyószabályozást követően megszűnt, állóvíz jellegének köszönhetően partján változatos növény és állatvilág alakult ki. Az élettel teli nádasok, hinarasok, egykori ártéri erdők teszik az itteni horgászatot igazán különleges hangulatúvá. A nem hétköznapi környezet megóvása érdekében a holtág egy része országos jelentőségű természetvédelmi területté lett nyilvánítva.

Az itteni horgászat is rengeteg lehetőséget rejt. A rendszeres haltelepítésnek és halőrzésnek köszönhetően megtalálják számításaikat akár a hobbiszintű, főleg békéshalakat kedvelő horgászok, akár a több napos táborozásokat szerető bojlis nagyponty horgászok. Ráadásul a horgászvíz híres nagytestű amur állományáról is. A part menti akadók és haltartó helyek remek lehetőséget kínálnak a ragadozóhal horgászok számára is. A holtág szép csuka és süllőállománnyal rendelkezik, de szívesen vallatják vizét a megrögzött harcsahorgászok is. A Holt-Tisza folyamatosan erősödő kárász és keszeg állománya a finomszerelékes versenyszerű horgászok számára jelenthet jó kikapcsolódást. A holtágban megtalálható a törpeharcsa, amely azonban a rendszeres szelektív halászatnak köszönhetően folyamatosan csökken. A holtág halai között megtalálható a kuriózumnak számító compó is.

A horgászvizet kezelő horgászegyesület folyamatosan szervez közösségépítő rendezvényeket (horgászversenyek, horgászbál, gyermektábor). Tiszalúc településen szálláslehetőség rendelkezésre áll, illetve napijegy váltására és horgászeszközök beszerzésére is van lehetőség. A környék látnivalói közé tartozik a Tiszalúcon található az ország első Trianon tere, a Tájház, az 56-os emlékmű, de érdemes időt szakítani a szomszédos Tiszadob településen található Andrássy-kastély meglátogatására is.
Cím:
3565 Tiszalúc, Széchenyi u. 2.
Tel.: (30) 224 3460
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:


Megközelítés:
A holtág Miskolctól, Szerencstől és Tiszaújvárostól kb. 20 km távolságra, Tiszalúc nagyközség közvetlen határában, Tiszalúc és Tiszadob között található.

- Miskolc felől: a 37-es számú főútról Hernádkak irányába lefordulva a 3607, 3608 majd a 3612 –es számú utakon érhető el Hernádnémeti érintésével. Tiszalúc belterületén Tiszadob felé a 3612-es úton haladva.
-Szerencs felől: a 37-es számú főútról Taktaharkány érintésével.

Kiemelt elfogadó helyek: