Patakpart Vendégház - Ófalu

Ófalu Pécstől 40, Bonyhádtól 15 km-re fekszik, a Mecsek keleti nyúlványainál. A 6-os úttól 5 km-re található ez a gyönyörű zsákfalu. Különleges természeti szépségét a települést övező 7 domboldal karéjban elhelyezkedő egymásra torlódó koszorúja adja. Sváb község, lakossága kb. 330 fő.

Szállás  >   Vendégház
Dél-Dunántúl   >  Baranya  >  Ófalu
Jellemzők: Bababarát, Családbarát, Falusi turizmus, Aktív pihenés, Hegyvidéki
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Patakpart Vendégház - Ófalu SZÉP Kártya
Szabó Judit vagyok, a Patakpart Vendégház háziasszonya. Az 1980-as években valamikor egy osztrák nyaralás alkalmával egy Salzburg közeli alpesi kis faluban töltöttem 3 éjszakát.

Akkoriban először voltam családias vendégházban, és lenyűgözött a háziasszony kedvessége, vendégszeretete és a gyönyörű környezet. Úgy utaztam el onnan, hogy már megfogalmaztam, nagyon vágyom arra, hogy én is egy ilyen „Hausfrau” legyek. Akárhányszor mentünk nyaralni, síelni, mindig azt figyeltem, mi a háziasszonyok dolga, és egyre jobban vágytam erre. Azt gondoltam, ez lehetetlen, hiszen egészen más munkám van, és semmi esély arra, hogy ez az álom valaha is valóra váljon. Aztán a sors úgy hozta, hogy 2006-ban ebbe a csodálatos – „magyar Svájc”-ként is emlegetett – gyönyörű mecseki faluba költöztem. Itt minden napunk olyan, mintha üdülnénk. A legszebbek azok a napok, amikor a faluból ki sem kell mozdulni a közeli városokba. Tökéletes itt a környezet, a nagy reggelik után gyakran megyünk túrázni vagy kerékpározni, vagy épp csak kisétálunk kicsit a környező erdőkbe, felmegyünk az egyik domb tetejére, és a fűben ülve nézzük a völgyben elterülő falut.

2016. őszén megláttunk a falu központjában az egyik öreg házon egy táblát: eladó. Párom rögtön azt mondta, hogy vegyük meg. Kérdően néztem rá, miért kellene nekünk ez a rozoga házikó? Azt válaszolta: felújítanánk,és lehetnél Hausfrau. Attól kezdve újra éledt az álom. Két év munkájával nagyon szép házat varázsoltunk belőle, én pedig boldog vagyok, hogy nem hiába figyeltem 30 éven át, mivel kedveskednek a vendégeknek a „Hausfrauk”.
Cím:
7695 Ófalu, Kossuth u. 2.
Tel.: (30) 939 8565
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
46° 13' 21.3" N, 18° 31' 54.9" E


Megközelítés:
A vendégház autóval a 6-os sz.főúton keresztül közelíthető meg. Zsákfalu, a főúttól 5 km-re található. Vonattal Pécsett kell leszállni, onnan indulnak autóbusz járatok a faluba.

Kiemelt elfogadó helyek: