Noszvaj981 Meseházikó - Noszvaj

A Noszvaj 981 missziója, hogy szerelmespároknak, nászutasoknak, romantikus kikapcsolódásra, zavartalan együttlétre vágyóknak búvóhelyet biztosítson. Vonuljatok el édes kettesben és töltsetek el néhány napot úgy, hogy a külvilág nem létezik számotokra!

Szállás  >   Vendégház
Észak-Magyarország   >  Heves  >  Noszvaj
Jellemzők: Falusi turizmus, Hegyvidéki
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Noszvaj981 Meseházikó - Noszvaj SZÉP Kártya
Noszvaj festői szépségű pihenőövezete Síkfőkút, ami Egertől 10 km-re, a Bükki Nemzeti Park déli határán, a 667 méter magas Várhegy lábánál helyezkedik el, a Kánya patak völgyében. Itt világviszonylatban is kiemelkedő tisztaságú levegőt szívhattok, és programok, természeti és történelmi látnivalók garmadája vár Benneteket.

Bár a falu írott történelme csak az 1196-os évben kezdődött, régészeti leletek, a közelben található Suba-lyuk bizonyítékai alapján már több tízezer évvel ezelőtt is éltek a környéken emberek. Megnézhetitek a neandervölgyi ember barlangját, amelyben közel 70 ezer éves emberi történelembe tekinthettek vissza.

A noszvaji gasztronómiai kultúra szerves része a falu működésének, hírének alappillére. Itt hozzájuthattok olyan finom sajtokhoz, gyümölcsökből készült ételekhez, amilyenekkel máshol nem találkozhattok. A lekvárfőzés története évszázadokra nyúlik vissza, hiszen a falu környéke a vidék gyümölcsfákban leggazdagabb területe.
Cím:
3325 Noszvaj, Cseres utca
Tel.: (70) 456 3963
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
47° 56' 55" N, 20° 27' 53.2" E


Megközelítés:
Eger felől a 2504-es számú alsóbbrendű közúton lehet megközelíteni, amely egyben az Eger-Bogács összekötőút. Mezőkövesd felől pedig a 3-as főútról lekanyarodva a 2509-es számú alsóbbrendű közúton Szomolya irányában, vagy a 2511-es számú alsóbbrendű közúton Bogács felé közlekedve lehet a települést elérni.

Kiemelt elfogadó helyek: