Kerék Kertvendéglő - Budapest

Álmodtunk és megvalósítottuk Óbuda szívében egy családias hangulatú kisvendéglőt (tavasztól-őszig) kerthelyiséggel, ahol hétfőtől-szombatig esténként élőzenével idézzük a múlt hangulatát. Hagyományőrző étlapunkról nem hiányoznak az olyan finomságok, mint velőrózsa, borjúláb, pacal, hal- és vadételek.

Vendéglátás  >   Étterem
Budapest és környéke   >  Pest  >  Budapest
Jellemzők: Házias ételek, Halételek, Vadételek, Kerthelyiség-terasz, Heti menü
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Kerék Kertvendéglő - Budapest SZÉP Kártya
A Kerék Vendéglő történelme, múltja, jelene, jövője:

A Kerék Vendéglő, Óbudai étterem, Budapesten a III. kerület, Bécsi út 103. szám alatt található.
Viszonylag későn, az 1900-as évek elején nyitották meg az akkor még földszintes épületben. A kocsma két apró helyiségből állott, a söntésből és az elmaradhatatlan különteremből. Törzsközönségüket a közeli kalapgyár munkásai és a környék lakosai alkották. Kezdettől fogva volt meleg konyhájuk. A törzsvendégek munkába menet reggel egy kis lélekmelegítőre, délben ebédelni tértek be, este pedig munka után látogatták a vendéglőt.

Amikor a kocsmákat és házakat államosították, a szomszédos szintén állami tulajdonba került épületek udvaraiból a vendéglő mellé egy kerthelyiséget alakítottak ki, a ház boltíves pincéjéből pedig egy éttermet. Ekkor építettek még egy szintet az épületre, a homlokzatát elég erősre sikeredett zöld színűre vakolták. Attól kezdve a környéken csak zöld-házként emlegették.

1988-ban a vendéglőt tatarozás, felújítás miatt egy évre bezárták, az átalakítás során nyerte el mai formáját.

Fellelhető tulajdonosai voltak az 1900-as évek elején Pándi Antal, majd 1940-től az államosításig Pintér István. Az 1970-es évektől Sajási Lajos és Petri Illés, az 1980-as évek végétől pedig Komlósy Sándor.

2012 év elejétől pedig Magyar Gyula, aki egy arculatváltáson viszi keresztül a Kerék Vendéglőt. Mind a kerthelyiség, mind az ételek tekintetében, hogy újra Óbuda és a III. kerület meghatározó vendéglőjévé, éttermévé váljon, ami felidézi a régi idők hangulatát: Azokat az időket, amikor még az oly jól ismert operett slágereket dalolták az emberek, mint a:
-"Jöjjön ki Óbudára, egy jó túrós csuszára" vagy - " Az abrosz tarka-barka, rajta jó kadarka, a kerthelyiségben sramli szól...."
Cím:
1034 Budapest, Bécsi út 103.
Tel.: (1) 250 4261, (30) 352 5021
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
47° 32' 1" N, 19° 2' 9" E


Megközelítés:
Az Amfiteátrumtól és az Árpád Gimnáziumtól pár száz méterre a Bécsi út és a Viador utca sarkán vagyunk.
Tömegközlekedve 17-es villamossal, 9-es, 86-os, 260-as busszal közelíthető meg.

Kiemelt elfogadó helyek: