Kemenes Vulkán Park - Celldömölk

A Kemenes Vulkán Park az ország egyetlen vulkanológiai kiállítása. A feltűnő dizájnnal rendelkező épületben, majdnem ezer négyzetméteren kerül bemutatásra a Föld vulkánossága általánosságban, a Kárpát-medence, Magyarország tűzhányói és helyi nevezetességünk, az öt és fél millió éves Ság hegy.

Szabadidő  >   Egyéb szabadidő
Nyugat-Dunántúl   >  Vas  >  Celldömölk
Jellemzők: Csoportoknak, Családoknak, Kulturális szolgáltatás, Ismeretszerzés, Látnivaló
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Kemenes Vulkán Park - Celldömölk SZÉP Kártya
A kiállítás interaktív és hagyományos módon mutatja be a vulkánok világát. A könnyebb megismerést szimulátorok, érintőképernyők és egy 17 perces kisfilm is segíti a mozitermünkben. A látványos tárlat minden korosztály számára érdekességeket rejt. A Vulkánpark szomszédságában lévő bazaltvulkáni tanúhegyet a közel 50 évig tartó bányászat nagymértékben átalakította.

1975 óta a teljes területe természetvédelmi oltalom alatt áll, a Sághegyi Tájvédelmi Körzet védi az itteni geológiai értékeket és a hegy különleges élővilágát. A mesterséges bányaüregben, a kráterben a különböző vulkanikus folyamatok nyomait figyelhetjük meg a geológiai tanösvényt követve. A hegy kialakulásának színes folyamatait a Kemenes Vulkán Park által szervezett vulkántúrákon még szemléletesebben ismerhetik meg az érdeklődők.

A hegyen barangolva felfedezhetjük a Sághegyi Múzeumot, ami a Ság hegy történetét mutatja be a hegy kialakulásától, a különböző történelmi korokon keresztül egészen a közelmúltban lezajlott bányászatig és a híres geofizikus, Eötvös Loránd munkásságáig. A helytörténeti kiállítás mellett a tanúhegy élővilágával is megismerkedhetünk.

Az interaktív kiállítás a kisgyerekek számára is könnyen megfogható. Gyere el és fedezd fel a Vulkánparkot és a Ság hegyet!
Cím:
9500 Celldömölk, Sághegyalja krt. 1.
Tel.: (95) 777 400
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
Az elfogadóhely honlapján.
GPS:
47° 13' 56.8" N, 17° 7' 42.2" E


Megközelítés:
Celldömölk vasútállomásról helyijáratos autóbusz-közlekedés, megálló az épület előtt. A személygépkocsival és különjáratú autóbusszal érkezők számára ingyenes parkolási lehetőség.

Kiemelt elfogadó helyek: