Kaland Hegy Eplény - Eplény

Libegőzz Eplényben a Kaland Hegyen! Tökéletes családi kikapcsolódás vár a természetben, legyen szó egy hétvégi kiruccanásról, vagy a Balaton parti nyaralás kiegészítéséről! Töltődj fel a természetben friss levegővel, nézd meg a lélegzetelállító panorámát az Ámos-hegyi kilátóból!

Szabadidő  >   Egyéb szabadidő
Közép-Dunántúl   >  Veszprém  >  Eplény
Jellemzők: Családoknak, Stresszoldás, Személyszállítás, Aktív pihenés, Látnivaló
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Kaland Hegy Eplény - Eplény SZÉP Kártya
Veszprémtől csupán negyedóra, a Balatontól félóra autóútra található Eplény a Bakony szívében, ahol az Eplényi Libegő már 2013 óta szállítja fel nyáron is az utasokat az Ámos-hegyi pihenőerdőben.

Magyarország első 4 üléses felvonója az Audi E-tron 4 üléses sífelvonó télen az Intersport Síarénában szállítja fel a síelőket a hegytetőre, nyáron pedig a családokat, a pihenni vágyókat, a túrázókat több mint 700 méter hosszan. Az Eplényi Libegő útja körülbelül 20 perc felfelé, és ugyanennyi vissza. Már a 20 perces libegő út közben megpillanthatjuk a gyönyörű kilátást a Magas-Bakonyra és egy igazi természetközeli élményben lehet részünk.

Ha szerencsések vagyunk találkozhatunk az Ámos-hegyi Pihenőerdő lakóival, legyen szó mókusokról, nyuszikról, vagy akár őzekről.
Érdemes a libegőből kiszállni a hegytetőn, hiszen az Ámos-hegyi kilátó csupán 50 méterre található, és a legfelső szintjéről, ha tiszta az idő még a Balaton északi csücskét is lehet látni!
A libegő hegyállomása és a kilátó között egy mezítlábas ösvény is húzódik, amin minden lépés egy új élmény. A gyerekek kimondott kedvence, hiszen megtapasztalhatjuk, hogy milyen mezítláb lépkedni murván, kavicson, mulcson, homokban, földön és egyéb természetes anyagokon.

Ha tovább szeretnénk élvezni a panorámát, de szeretnénk mellé egy kávét, üdítőt vagy akár egy könnyű ebédet elfogyasztani, akkor a Bakony legmagasabban fekvő vendéglátóhelye, a Das WeltAuto Panorámabár áll rendelkezésünkre üvegfallal szélvédett teraszával.
A völgyben sem fogunk unatkozni, ugyanis a Játékszigeten a mászófal, a trambulin és az ugrálóvár ingyenesen használható a gyerekek számára, és amíg a gyerekek játszanak, addig a szülők napernyőkkel védett autentikus fából készített padokon és asztalokon tudnak pihenni, enni és inni úgy, hogy közben végig felügyelni tudják a gyerekeket.

Számos családi programmal készülnek a tavaszi-nyári-őszi időszakban, hogy el tudjunk tölteni egy kellemes családi hétvégét, vagy akár egy-egy napot a Kaland Hegyen.
Cím:
8413 Eplény, 0233 HRSZ Malomvölgyi út 1.
Tel.: (70) 425 7674
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
03.30 - 10.31.
GPS:
47° 12' 48.4" N, 17° 55' 49.6" E


Megközelítés:
Ha busszal érkeztek, akkor a legegyszerűbb módja, hogy idetaláljatok az, hogyha leszálltok Eplény falu közepén.

Ha Zirc felől érkeztek, akkor ahogy beértek a faluba az első megállónál kell leszállni.

Ha Veszprém felől érkeztek, akkor a második lehetőséget kell választani.

A 82-es út "hegy" felőli oldalán a kisbolt és a Bakonyi Apartman között húzódik egy ösvény amit követni kell.

Autóval Veszprém felől a falu után kell jobbra kanyarodni, Zirc felől a faluba beérkezés előtt balra a táblánál.

Kiemelt elfogadó helyek: