Intersport Síaréna Eplény - Eplény

Most tanulj meg síelni! Magyarország legnagyobb és legmodernebb síterepe vár a Bakony szívében! Közel 8 kilométer hosszú pályarendszer, 2 ülőszékes felvonó, hazánk legnagyobb síkölcsönzője és profi síoktatók és snowboard oktatók várnak az Ámos-hegyen!

Szabadidő  >   Sport, fitness
Közép-Dunántúl   >  Veszprém  >  Eplény
Jellemzők: Családoknak, Életmód, Aktív pihenés, Extrém kikapcsolódás, Szórakozás
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Intersport Síaréna Eplény - Eplény SZÉP Kártya
Hazánk legnagyobb síterepe Eplényben található, ahol közel 8 kilométer hosszú pályarendszeren élvezhetjük a téli sportok örömeit.

2007 óta folyamatos fejlesztéseken esik át a létesítmény, hiszen 2009-ben adták át hazánk első 4 üléses sífelvonóját, az Audi e-tron 4 üléses sífelvonót (LINK: wwww.audi.hu), 2017-ben pedig az Intersport 2 üléses sífelvonót. A legutóbbi fejlesztés csomagnak köszönhetően Magyarországon egyedülállóan 2 ülőszékes felvonót is használhatunk egy helyen, a lehető legkényelmesebb és leggyorsabb feljutás érdekében.

Magyarország leghóbiztosabb síterepe Eplény, ugyanis 49 hóágyúval rendelkeznek, azaz, ha -2 fok alá csökken a hőmérséklet több mint 600 köbméter havat tudnak gyártani óránként(!).
Hóágyúik segítségével akár 1,5 nap alatt be tudnak havazni egy 1 kilométer hosszú pályarendszert nyitásra kész állapotra, ha az időjárás is kedvező. A különleges mikroklímának köszönhetően, ami a malomvölgyben található mindig egy-két fokkal hidegebb van, mint a környező településeken.
Ha nem tudunk síelni vagy snowboardozni az sem akadály, hiszen #tanuljmegsíelni kampányuk pontosan ezért jött létre, hogy profi és biztonságos körülmények között sajátíthassuk el a síelés és snowboardozás technikáit.

A síiskolában több mint 30 magasan képzett sí és snowboard oktatóval dolgoznak együtt, valamint itt található meg hazánk legnagyobb síkölcsönzője az Intersport Síkölcsönző és legnagyobb havas oktatócentruma is.

A havas síoktatócentrum is 2017-ben épült egy külön bejárattal, síkölcsönzővel, büfével, síoktatópályával, és tanulóliftekkel. Ha elfáradnánk a két csúszás között, akkor 6 vendéglátó hely vár minket különböző étel és ital kínálattal, a családosok számára pedig egy játéksarok is található a Holle Anyó Pizzériájában, animációval.

Ha az összes felvonó, azaz a két ülőszékes, a három csákányos és a három tanuló felvonó egyszerre üzemel, akkor közel 9.000 főt juttatnak fel a hegytetőre óránként(!).

A parkolás ingyenes!
Cím:
8413 Eplény, 0233 HRSZ Malomvölgyi út 1
Tel.: (70) 425 7674
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
12.01 - 03.15.
GPS:
47° 12' 55" N, 17° 54' 38.2" E


Megközelítés:
Autóval:
Zirc felől a falu előtt kell lefordulni a 82-es útról balra a jelzőtáblánál. Veszprém felől a falu vége tábla után egyből jobbra.

Busszal:
A falu közepén kell leszállni, majd a Bakonyi Apartmanház mellett húzódó ösvényen kell elindulni a hegy felé, és az Intersport KÉK bejárathoz lyukadunk ki.

Kiemelt elfogadó helyek: