Duna Wellness Hotel - Baja

Üdüljön csodálatos természeti környezetben, szívja be a Gemenci erdő és a Duna illatát miközben szállodánk wellness részlegében kikapcsolódik és feltöltődik! Baja egyetlen szállodája, a Duna Wellness Hotel a város szívében, nyugodt, barátságos környezetben, a Dunára néző panorámával.

Szállás  >   Hotel***
Dél-Alföld   >  Bács-Kiskun  >  Baja
Jellemzők: Wellness, Akadálymentesített, Városlátogatás, Vízparti-vízközeli, Rendezvényhelyszín
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
SZÉP Kártya
MKB
SZÉP Kártya
K&H
SZÉP Kártya
Duna Wellness Hotel - Baja SZÉP Kártya
Az 1860-as években épült, három csillagos Duna Wellness Hotel Európa egyik legszebb főterén áll és várja, fogadja a vendégeket. Jellegzetessége, hogy közvetlen mellette folyik a Duna mellékága, a Sugovica. A két emeleten 43 szoba (amelyből 9 lakosztály, 2 konyhás apartman) közül válogathat a városba érkező vendég. A szobák fekvése, felszereltsége, belőlük a kilátás rendkívül változatos. A 12, 30, 70, 100 fős termek kisebb konferenciák megrendezésére alkalmasak.

Érdemes visszatekinteni az időben és feleleveníteni az egykor Nemzeti Szállodaként ismert épület történetét. Az épületet a rendelkezésre álló írásos emlékek tanúságai szerint Deutsch Ignácz építtette 1860-70 között, részben szecessziós stílusban. A szobák egy részének ablakából, az étteremből és a teraszról csodálatos kilátás nyílik a hatalmas, négyzet alakú térre, amelyet Magyarország Szent Márk tereként emlegetnek, a klasszicista, reneszánsz, valamint romantikus stílusban készült épületei, illetve a szürke gránitkockákkal burkolt kövezete miatt.

Az épület déli szárnyában egykoron egy 300 fős színházterem volt, amelyben 1928. április 9-én Bartók Béla adott koncertet, több mint 400 zeneszerető – zeneértő előtt. A következő 40 esztendőben a magyar zenei és színházi élet nagyságai léptek fel színpadán. Többek között 1963-ban ezen a helyen forgatták Tolnay Klárival és Páger Antallal a „Pacsirta” című filmet, amelynek főszerepéért Páger Antal Cannes-ban a „Legjobb alakítás megosztott díját”kapta. Napjainkban a színházterem helyén működik az étterem és a konyha.

Duna Wellness Hotel - Baja SZÉP Kártya

Cím:
6500 Baja, Szentháromság tér 6.
Tel.: (79) 323 224
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
46° 10' 41.3" N, 18° 57' 0.7" E
Megközelítés:
Baja Budapesttől leggyorsabban az M6-os autópályán közelíthető meg. A 162. kilométernél kell az autópályát elhagyni és Bátaszék irányában kb. 20 km után érhető el Baja város. Szállodánk a város főterén található.