Várkapitány Pincészet - Doba

A Somló-hegyre látogató és nyugodt, kellemes környezetben megpihenni vágyó vendégek számára kínáljuk a Somlói vár alatt, festői környezetben Makovecz Imre, Kossuth-díjas építész által tervezett "TURUL" Vendégházunkat. Borkóstolás: Előzetes bejelentkezés alapján.

Szállás  >   Vendégház
Közép-Dunántúl   >  Veszprém  >  Doba
Jellemzők: Bababarát, Családbarát, Falusi turizmus, Aktív pihenés, Rendezvényhelyszín
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Várkapitány Pincészet - Doba SZÉP Kártya
Vendégház:
Galériás vendégházunk a legmagasabb Nemzeti Tanúsító Védjeggyel, 4 Napraforgóval minősített. Az alsó szinten 4 szoba és egy közös társalgó található, a galéria részen szintén 4 szoba van. A szobák 2 ágyasak, közülük 4 pótágyas. Összes férőhely: 20 fő. Minden szoba saját zuhanyzós fürdőszobával, wc-vel, előszobával és terasszal rendelkezik. Szobáink 2 szoba kivételével légkondicionáltak. A vendégházban internet, wifi és műholdas tévé van.

Az épületet kamerával ellátott parkoló veszi körül. A parkolás ingyenes. Baráti társaságok, családok részére bográcsozási lehetőséget tudunk biztosítani. 2 db kerékpár bérelhető, igény esetén a gyermekülés is megoldható.

Borkóstolás:
A hozzánk betérő szomjas vendégek borkóstolót kérhetnek. Előzetes bejelentkezés alapján lehetőség van csoportos borkóstolók, illetve borvacsorák megtartására is.

„Vulkánon termett tüzes fehérarany.”

Így jellemezhetjük röviden borászatunk borait, melyek mindegyikén jól érződik a vulkanikus talajnak köszönhető minerális, tűzkőhöz hasonlító íz és illat.
Boraink:
Juhfark, Furmint, Tramini, Olasz rizling, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Cabernet Sauvignon, Cabernet Sauvignon Rozé.

A környék rövidebb-hosszabb túrázásra is alkalmas, pl.: Szt. Márton kápolna, Kinizsi szikla, Somló vár, és Szt. István kilátó.

Minden vendéget örömmel látunk!
Cím:
8482 Doba, 1574/4 hrsz
Tel.: (20) 952 5441
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
47° 9' 54.8" N, 17° 22' 49.1" E


Megközelítés:
Turul pince - vendégház birtokközpont: Letérés a 8-as főútról Somlószőlős lehajtónál (98-as km) a Somló-hegy felé kanyarodva. 4 km után a Somlószőlős táblánál jobbra kell fordulni Doba irányába. Somlószőlőst elhagyva a „Három Diófa” nevű buszmegállóval szemben jobbra kanyarodni az út melletti sárga színű panziót jobbról megkerülve (nem a hegy alatti úton továbbhaladva), az út végén található a Turul pince.

Kiemelt elfogadó helyek: