Kirilla Vendégház - Orfű

Orfű központi részén panorámás, festői környezetben, 3 tó, erdők, hegyek közelében, kristálytiszta levegőn stúdió apartmanok bérelhetők nyaralásra, pihenésre. Az egész évben működő, nyugodt, békés, lakóházas övezetben fekvő, 2-4 ágyas apartmanokban kérésére félpanziós ellátást is kap. Mindenféle SZÉP kártyát elfogadunk.

Szállás  >   Vendégház
Dél-Dunántúl   >  Baranya  >  Orfű
Jellemzők: Családbarát, Falusi turizmus, Aktív pihenés, Hegyvidéki, Vízparti-vízközeli
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Kirilla Vendégház - Orfű SZÉP Kártya
Orfű bemutatkozik

Baranya megye az ország legdélibb és legmelegebb megyéje. Mediterrán éghajlata miatt kedvelték meg a turisták: enyhe tél, korai tavasz, meleg nyár és kellemes, hosszú ősz. A napsütéses órák száma évi 2000-nél több. Amikor északabbra fekvő tájaink még a tél hidegéből ébredeznek, hozzánk Ön már a tavaszba érkezhet!

Orfű a Baranya megyei Hegyháton, a Mecsek-hegység északnyugati "hátánál", Pécstől 16 km-re elhelyezkedő üdülőfalu.
A völgy korábbi öt ősi települése (Orfű, Mecsekrákos, Bános, Mecsekszakál és Tekeres) formálódott az elmúlt jó harminc év alatt - a természeti értékek lehetséges megtartásával, sőt gyarapításával - az ember beavatkozása révén ezerarcú, mégis egységes, Európa-szerte ismert üdülőterületté.

A falu idegenforgalma az 1962-ben elkészült Orfűi-tóval indult el. Kellemes strandja van, azonkívül csónakázók és horgászok pihenőhelye. Ezt követte az 1966-ban elkészült Pécsi-tó, majd a "Herman Ottó" rezervátum-tó és végül 1970-ben a Kovácsszénájai-tó. A Pécsi-tó vitorlás- és evezősversenyek rendezésére, vízi sportolásra is alkalmas.

A mindössze 800 lelket számláló település kisvárosnyi belterületén lakó- és üdülőövezetek, tavak, erdők, ligetek és szépen rendben tartott parkok adnak helyet a nyári üdülési szezon napi 10-15 ezres vendégseregének, amely panziókban, magánszállásokon, kempingekben és ifjúsági táborokban talál elszállásolási lehetőséget. Az üdülővendégek szórakozását, kikapcsolódását, pihenését és ellátását strandok (köztük az ország legnagyobb feszített víztükrű, 5000 m2-es medencéje és tóból lekerített fürdőhelyek), fejlett kereskedelmi és vendéglátó hálózat, sportpályák, lovardák, zenés és műsoros rendezvények szolgálják.
Cím:
7677 Orfű, Lapisi u. 2.
Tel.: (30) 505 2336
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
46° 9' 5.9" N, 18° 8' 53.4" E


Megközelítés:
Pécs Autóbusz és Vonat főpályaudvartól 20 km-re.

Utazás autóval:

Budapest-Siófok-Dombóvár felől M7/E71 autópálya Siófokig, 65-ös út Iregszemcséig, 61-es út Dombóvárig, 611-es út Sásdig, 66-os út Oroszlóig, majd ott letérve Magyarhertelenden keresztül jut el Orfűre.

Budapest-Dunaújváros-Szekszárd-Pécs felől M6/E73 autópálya vagy a 6-os út Pécsig.
Pécstől 66-os út Árpádtetőig, ott betérő az Orfűre vezető útra, vagy tervezze meg saját igényeinek megfelelően.

Kiemelt elfogadó helyek: