Csobánkai Lovarda - Szent László Király Lovas Egyesület - Csobánka

Lovardánk csodálatos környezetben található Budapesttől pár percnyire a Pilis kapujában. Szeretettel várunk minden lovagolni vágyót - kicsit és nagyot, kezdőt és haladót, egészségest és fogyatékkal élőt, egyént, családot és csoportot, hogy nálunk ismerje meg a lovaglás szépségeit.

Szabadidő  >   Sport, fitness
Budapest és környéke   >  Pest  >  Csobánka
Jellemzők: Gyermekeknek, Fiataloknak, Családoknak, Életmód, Testedzés
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Csobánkai Lovarda - Szent László Király Lovas Egyesület - Csobánka SZÉP Kártya
Egyesületünk 2001 óta eredményesen foglalkozik lovasoktatással, gyógylovagoltatással, illetve a lovaglás pozitív hatásait kihasználva segítséget nyújt mindazok számára, akik a természettől távol élik mindennapjaikat. Közös szabadidős sport tevékenységként, hobbiként családi programok részévé próbáljuk tenni a lovaglást, egészségmegőrzést, a különféle lovas sportokat és ezzel együtt magát a sportot, a mozgást. Megismertetjük az embereket egy aktívabb életformával, egészségesebb életmóddal.

Közösségi programokat szervezünk, ahol a különféle mozgásoké a főszerep. Kiemelt figyelmet fordítunk a fiatal-serdülő korosztályra, melynek pozitív-aktív szabadidő programot nyújtunk stabil háttérrel, ezzel is védve őket a társadalom negatív hatásaitól. Mindenki számára fontos a „valahova tartozás”, nálunk egy aktív, egészséges közösség tagjaként mindenki részesülhet egy erős szociális védőháló előnyeiből. Célunk a sportolást, mint eszközt felhasználni a nevelésben, bűnmegelőzésben (alkohol, drog), rehabilitációban, illetve egyéb területeken is.

Külön szeretnénk gondoskodni azokról a sérült társainkról, akiknek különösen fontos a lóval való találkozás. Sajátos nevelési igényű társaink (testi- és lelki szellemi fogyatékkal élők) társadalomba való integrációjának segítése a ló és a lovaglás kiemelkedő adottságai révén.

Lovas túrákat, lovas táborokat szervezünk, különös tekintettel az integrált képzésre (mozgássérültek SNI és egészségesek közös oktatása). 2012-től a legkisebbekről is gondoskodunk, elindítottuk Ovi-lovi programunkat, melynek célja az óvodás-kisiskolás korosztály lovagláshoz, mozgáshoz, természethez való helyes viszonyának kialakítása.

Rendszeres résztvevői vagyunk a terápiás versenyeknek, illetve területi- és országos díjugrató versenyeknek. Versenyzőnk 3. helyezést ért el a 2012. évi országos Championátuson.
Cím:
2014 Csobánka, Margit liget 1.
Tel.: (20) 942 2126
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:
47° 39' 15.9" N, 18° 58' 30.2" E


Megközelítés:
Lovardánk Pomáz és Csobánka határában, a Budai- és a Pilis-hegység találkozásánál, a dobogókői út bal oldalán található. A Dobogókőre vezető útról el kell fordulni Csobánka felé, majd az “IRMÁK” feliratnál behajtani, át az udvaron, egy bal és egy jobb fordulat után lehet eljutni a lovarda területére.

Kiemelt elfogadó helyek: