Utazás
Szegfű Apartman - Hajdúszoboszló
A rovat támogatója:

Újra vár mindenkit a Tatai Patara

Hetedik alkalommal rendezik meg a török kori történelmi fesztivált Tatán. A Tatai Patara 2014. május 30-június 1. között várja a látogatókat Európa egyik legnagyobb és egyben különleges rendezvényére.

Település: Tata
Időpont: 2014. május 30-június 1.

Különleges, nagyszabású rendezvény kerül megrendezésre 2014. május 30-június 1. között Tatán. A Tatai Patara néven ismertté vált történelmi fesztivál Európa egyik legnagyobb eseményének számít. Hetedik alkalommal emlékeznek meg a fesztivál szervezői ily módon az 1594-ben kirobbanó, tizenöt esztendeig tartó háborúra, a magyar és török katonák harcaira.

A három napos program látványos harci bemutatókkal, korhű ruhákkal, csatajelenetekkel, valamint a kapupetárda, azaz a patara berobbantásával is várja a látogatókat. A rendezvény helyszíne a tatai vár, valamint a mesés környezetben elterülő Öreg-tó és környéke. A helyszíneken katonazenekarok, kézműves portékák, kiállítások és vásárok teszik még színesebbé a látnivalókat.

Újra vár mindenkit a Tatai Patara

A SZÉP Kártya elfogadóhelyek Tata számos pontján kínálnak kedvező áron szálláslehetőséget. A város vendéglátóhelyei finom fogásokkal, változatos ízekkel kényeztetik az ide látogató turistákat, érdeklődőket. A török kort idéző történelmi fesztivál kiváló családi program, Tata szépsége és nevezetességei pedig az év minden szakában ideális úticélként tüntetik fel a várost az ide érkezők számára.

Tekintettel arra, hogy a Tatai Patara egy Európa-szerte is ismert és népszerű esemény, érdemes mielőbb lefoglalni a szállást. Az egyes szálláshelyek a SZÉP Kártya tulajdonosoknak akár további kedvezményeket is biztosíthatnak. A cafeteria keret előre utaláshoz, előleg, foglaló fizetésére is felhasználható.

További utazásos cikkeink:
Kiemelt SZÉP Kártya elfogadóhelyek: