Utazás
Szegfű Apartman - Hajdúszoboszló
A rovat támogatója:

Turisztikai fejlesztések az Őrségi Nemzeti Parkban

Az Őrség a Nyugat-Dunántúl egyik legszebb természetvédelmi területe. Az Őrségi Nemzeti Park és a környező települése megújult látnivalókkal, új turisztikai információs hálózattal várják a kirándulókat. Az Őrségben SZÉP Kártya elfogadóhelyek is sok helyen találhatóak.

Település: Őriszentpéter

A Nyugat-Dunántúl egyik leg jelentősebb természetvédelmi területén, az Őrségi Nemzeti Park által érintett településeken közel húsz új beruházás valósult meg a közelmúltban. Ennek köszönhetően az Őrségben egységes tájékoztató táblarendszer, új turistapihenők és információs pontok segítenek a régióba látogatóknak.

A térségben tematikus útvonalak, látványműhelyek és a helyi hagyományok bemutatása mellett az Őrségi Nemzeti Park csodás növényvilága gondoskodik a látnivalókról. A tanösvények közül az Őriszentpéteren kialakított Rezgőnyár Tanösvény idén elismerést kapott. Az év ökoturisztikai létesítménye 2013 pályázaton harmadik helyezést ért el. A tanösvény különböző pontjain látványos és interaktív tájékoztató táblák segítenek megismerni a helyi növény- és állatvilágot.

Turisztikai fejlesztések az Őrségi Nemzeti Parkban

Az Őrségi Nemzeti Park környékén, illetve a Nyugat-Dunántúli régió számos pontján várják a természetjárókat, felfedezőket a SZÉP Kártya elfogadóhelyek. Szálláshelyek és vendéglátóhelyek kínálatából választhatnak az ide érkező kártyabirtokosok. A környező településeken a falusi turizmus jellegű szállások biztosítják a pihenést.

A térség segítséget nyújthat a környezeti nevelésben az erdei iskolák, „zöld napok” és egyéb szakkörök által. A természetvédelmi feladatok ellátásában az őrszolgálat mellett a tudatos és természetet tisztelő túrázók vehetnek részt. Az őrségi szálláshelyek pedig tökéletes pihenést tesznek lehetővé.

További utazásos cikkeink:
Kiemelt SZÉP Kártya elfogadóhelyek: