Utazás
Szegfű Apartman - Hajdúszoboszló
A rovat támogatója:

Tökfesztivál az Őrségben

Ezen a hétvégén kerül megrendezésre a már jubileumi, X. Őrségi Tökfesztivál. A gasztronómiai és hagyományőrző fesztiválon ízletes tökös ételek, különleges mezőgazdasági gépek és színes, vidám programok várják a látogatókat. SZÉP Kártya elfogadóhelyek az Őrség számos pontján várják a fesztiválozókat.

Időpont: 2013. szeptember 27-29.

Idén immár tízedik alkalommal kerül megrendezésre az Őrségi Tökfesztivál. Ezen a hétvégén a tök kerül a középpontba. Tökkirály választás, töklámpás felvonulás, játékok és különböző tökös ételek várják az érdeklődőket az Őrségbe. Őriszentpéter, Szalafő, Magyarszombatfa és Nagyrákos biztosít helyet ennek a „TÖK JÓ” programnak.

A Nyugat-Dunántúl gasztronómiai és örökségturisztikai programja során a tök, mint étel, mint hagyomány és mint mezőgazdasági alapanyag, egyaránt célkeresztbe kerül. Díjazzák a legtökösebb őriszentpéteri portát, a legnagyobb tököt, a legügyesebb töklökőt, és számtalan érdekes, mókás és ízletes lehetőség várja a fesztiválozókat. A programsorozat keretében agrárfórumon is részt vehetnek azok, akik töktermesztésben gondolkodnak.

Tökfesztivál az Őrségben

Az évek során hagyománnyá vált eseményre határon belülről és túlról is érkeznek vendégek. Ausztria és Szlovénia is képviselteti magát ezen a hétvégén, és Szlovéniából különleges, old timer mezőgazdasági gépek is jönnek.

A SZÉP Kártya elfogadóhelyek Őrségben is számos helyen várják az egész hétvégére tervező szállóvendégeket. A vendéglátók sokféle tökös finomsággal, tökös-mákos rétessel, tökmagos pogácsával, és rengeteg ízletes étellel várják az érkezőket.

A programban az új tanösvény megnyitása is szerepel. Gyógynövény-túra, szekértúra és nemzetközi vadfőző verseny színesíti tovább az eseményt. Érdemes ellátogatni erre a remek őrségi gasztronómiai eseményre, de az év többi időszakában is ideális úti cél ez a turisták számára kitűnő adottságokkal rendelkező tájegység.

További utazásos cikkeink:
Kiemelt SZÉP Kártya elfogadóhelyek: