SZÉP kártyával nyaralna? Ellenőrizze autóját!

Ha a hőmérő higanyszála hét fok fölé emelkedik, és ez rendszeressé válik, akkor a nyári gumi használata a meleg aszfalton nélkülözhetetlen. Nem véletlen hangsúlyozzák a szakemberek is gyakran azt, hogy a téli szett bizony merőben eltérő jellemzőkkel bír, mint a nyári gumi. Azonban nem csak a gumicserére érdemes odafigyelni az évszakváltáskor, hanem a gépjármű egészének felkészítésére, hiszen a jó időben hamarosan elérkezik a kirándulások, a hosszú hétvégék és a nyaralások ideje is.

Hazánk páratlan szépségű tájakkal, és a tavasztól őszig terjedő hónapokban remek szabadtéri programokkal várja a pihenni vágyókat, ráadásul határainkon belül a Szép kártya is remek lehetőséget kínál a kikapcsolódás finanszírozására.

Nem mindegy azonban, hogy milyen állapotban levő autóval vágunk neki az útnak. A Gumiwebshop szakembere kérdésünkre azt válaszolta, hogy a nyári gumi ellenőrzése mellett érdemes más szempontok alapján is átnézetni a gépjárművet, ezzel elejét véve a későbbi problémáknak.

Nyári gumi csere alkalmával ellenőrizze is azt!
Míg a téli időszakban a magasabb szilika alapanyaggal, mély bordákkal és sűrű lamellákkal rendelkező abroncs bizonyul a legjobb választásnak, addig a tavasszal induló meleg hónapokban a nyári gumi szolgálja a közlekedés biztonságát. Nem mindegy azonban, hogy milyen állapotban van a használt abroncs. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a minimális profilmélységgel, felületi sérülésekkel vagy egyenetlen kopással rendelkező nyári gumi negatív hatással van az úttartásra, az aquaplaning ellenállásra, és a fékút is jelentősen megnőhet használatával. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a felszerelés előtt alaposan ellenőrizzük a nyári gumi állapotát. Erre célszerű akkor is sort keríteni, ha hosszabb utazás előtt állunk, hiszen senki sem szeretné, ha a szépkártyás nyaralás során gond adódna a gépjárművel.

SZÉP kártyával nyaralna? Ellenőrizze autóját!

Ügyeljünk a guminyomásra!
Nem csak a téli tárolás során ajánlott figyelni a guminyomásra, hanem természetesen a mindennapi használat alkalmával is. Néhány naponta szemrevételezéssel, hetente pedig hasznos méréssel is ellenőrizni a guminyomást. Erre azért van szükség, mert sem a túl kemény, sem a lapos gumi nem szolgálja megfelelően a biztonságos közlekedést. Amennyiben az előírtnál alacsonyabb a nyomás, úgy a nyári gumi a túlmelegedés miatt deformálódhat, és gyorsabban kophat. A kemény gumi szintén befolyásolja az élettartamot, de az úttartás is kárát látja neki.

Ellenőriztessük a járgányt!
Bár napjainkban sokan döntenek telente is hosszabb-rövidebb vakáció mellett, de ha pihenésről van szó, akkor még mindig a nyári időszak az, ami a favoritnak számít ilyen szempontból. Nem elegendő azonban csak a nyári gumi használata, ennél fokozottabb odafigyelést igényel a gépjármű a nyaralást megelőzően. Sokan azt mondják, belföldön nincs távolság, de ha az autó külterületen lerobban, az bizony igencsak rányomja a bélyegét a várva-várt pihenésre. A legjobb tehát az, ha az indulás előtt felkeressük a szervizt, és átnézetjük az autót az elektronikától kezdve a futóműveken át a nyári gumi állapotáig.

Mindezzel egyidejűleg célszerű
mihamarabb szállást foglalni, hiszen a Szép kártya elfogadóhelyek nyaranta rendszerint maximális kapacitással üzemelnek. A cafeteria elem népszerűsége azonban nem csak ebben merül ki, hiszen vendéglátóhelyeken, élményfürdőkben, wellness szolgáltatóknál, és még számos, kikapcsolódásra alkalmas helyen felhasználhatjuk a plasztikkártyát fizetésre. Segítségével a belföldi nyaralás nem csak olcsóbb, de kényelmesebb is lehet.

Legyen szó a nyaranta töretlen népszerűségnek örvendő Balatonról, a kirándulási lehetőségekben bővelkedő Északi-középhegység fürdőiről, vagy az alföldi élményparkokról, a három alszámlával rendelkező Szép kártya használatával akár az egész család számára finanszírozhatjuk a pihenést.