Utazás
Szegfű Apartman - Hajdúszoboszló
A rovat támogatója:

Nagycenk szép élményeket kínál

Csodás kastély, hatalmas kastélykert és a természet számtalan kincse várja azokat, akik Nagycenket választják pihenésük helyszínéül. A helyi és környékbeli látnivalók mellett a SZÉP Kártya elfogadóhelyek szolgáltatásai is az ide érkezők élményeit színesíthetik.

Település: Nagycenk

A Győr-Moson-Sopron megyében található Nagycenk, ahol a Széchenyi család hosszú ideig élt. A település legjellegzetesebb épített emléke a Széchenyi-kastély. Itt kapott helyet a Széchenyi István Emlékmúzeum is. A kastélytól egy 3 km hosszú hársfasor indul, mely a fertő-hansági természetvédelmi területhez biztosít hangulatos utat. A település látnivalóit a városnéző kisvonattal is fel lehet fedezni. Az építészeti remekművek között található az Ybl Miklós által tervezett Széchenyi Mauzóleum, valamint a Széchenyi István templom is.

A Gloriette-kilátót felkeresve mesés panoráma tárul a túrázó szeme elé. A túrához szükséges energiát a SZÉP Kártya vendéglátás alszámla egyenlegből is lehet finanszírozni. A Csikós Csárda ízletes ételekkel várja a kártyabirtokosokat is.

Nagycenk szép élményeket kínál

Nagycenken az aktív pihenés szerelmesei is megtalálják számításaikat a Lovasközpont remek lehetőségeinek köszönhetően. A múlt és a hagyományok iránt érdeklődőket a szerszámkiállítás, a természetjárókat a Fertő Kultúrtáj szépsége várja. A Fertő-tó 2001 óta a Világörökség részeként is számon tartott értékünk.

A közeli Hegykő termálfürdője, gyógyvize segíthet felfrissülni a környék felfedezése, egy-egy nagyobb túrázás után. A termálfürdőben a SZÉP Kártya felhasználása mindhárom alszámla egyenlegére érvényes. Köszönhető ez annak, hogy a pihenőkártya összes alszámlájáról lehet már fürdőbelépőt vásárolni.

Kultúra, természet és épített örökségünk tökéletes összhangban várja a térségbe látogató turistákat. Az itt található nevezetességek és programok rengeteg csodás élményt kínálnak a Nagycenk és környékét felfedezni vágyók számára.

További utazásos cikkeink:
Kiemelt SZÉP Kártya elfogadóhelyek: