Utazás
Szegfű Apartman - Hajdúszoboszló
A rovat támogatója:

Múlt a jelenben Sárospatakon

Ünnepi rendezvény várja az érdeklődőket 2013. július 19-21. között Sárospatakon, az Ostromhétvégén. Hadi játékok, csatajelenet és színházi előadás szórakoztatja a vendégeket. SZÉP Kártya elfogadóhelyek Sárospatakon is várják a kártyabirtokosokat.

Település: Sárospatak
Időpont: 2013. július 19-21.

Ostromhétvége lesz Sárospatakon. Negyedik alkalommal rendezik meg 2013. július 19-21. között a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumában az Ostromhétvége nevű rendezvényt. Hogy mit is takar mindez? Testközelből nézhetjük végig, hogyan zajlott egy ostrom a XVII. században. Korhű ruhákba öltözött katonákat, kézifegyvereket, valódi csatajeleneteket láthatnak mindazok, akik ellátogatnak Sárospatakra a hétvégén.

A sárospataki SZÉP Kártya elfogadóhelyek erre a hétvégére is ugyanúgy készülnek különleges ajánlataikkal. A hétvégi program látványos és élményekkel teli hadi játékokat kínál. A gyalogosan érkező katonák Kassáról érkeznek a Patak várába. A Bethlen Gábor Hagyományőrség Egyesület és a Héttorony Hangászok mellett pozsonyi, kassai és bécsi vitézeket, valamint a budapesti Mare Temporis Alapítvány katonáit láthatják harc közben az érdeklődők.

A szombat és a vasárnap a fegyverropogástól lesz hangos. Az Olaszbástya Bodrog-part felőli része biztosít méltó helyszínt az ostromjelenethez. Tüzérségi bemutatók, fegyverkészítési technikák és párbajok mellett egy korabeli kocsma vérpezsdítő hangulatát is átélhetik a látogatók. A vitézek lakomája énekszóval és muzsikával kísért, remek hangulatú esti esemény. A városban emellett a SZÉP Kártyát elfogadó éttermek, vendéglátó egységek is készülnek finom falatokkal.

Múlt a jelenben Sárospatakon

Igazán színvonalas rendezvényre készülhetnek mindazok, akik ezen a hétvégén Sárospatakra látogatnak. Maga az ostromhétvége rendezvénye ingyenes. Érdemes azonban szálláshelyet foglalni, és végig járni a hétvége minden programját. A szabadtéri színpadon esténként színházi előadásokkal várják az érdeklődőket.

Sárospatak idén ünnepli várossá válásának 45. évfordulóját. Érdemes felfedezni a város programjait és nevezetességeit, és kipróbálni a SZÉP Kártya elfogadóhelyek szolgáltatásait.

További utazásos cikkeink:
Kiemelt SZÉP Kártya elfogadóhelyek: