Mire futja a Szép kártya alszámláiról?

Munkavállalóként mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a pihenőnapok mekkora jelentőséggel bírnak az energikusságot és a munkavégzés hatékonyságát illetően. Az otthoni passzív pihenés és a mindenképpen elintézendő feladatok mellett azonban érdemes időt szánni arra is, hogy aktív kikapcsolódással, akár lakóhelyünktől távol töltsük szabadidőnket. Egy-két napos utazás alkalmával is tökéletes feltöltődésben lehet részünk, de ha pihenésről van szó, akkor megéri a forró hónapokban aktuálissá váló nyaralást is mihamarabb megtervezni.

Mindez nem csak a psziché, de a test egészsége miatt is kiemelt jelentőséggel bír. A Szép kártya évek óta nagy népszerűségnek örvendő rendszere kifejezetten az egészségmegőrzést, mint célt szolgálja, de mellette nem titkoltan gazdasági hatást is gyakorol az egyes szektorokban tevékenykedőkre nézve.

Körültekintő választással sokat spórolhatunk!
A munkáltató által az egyes alszámlákra utalható pénznek köszönhetően sokak számára fedezhetővé válnak olyan kiadások is, amelyekre egyébként a fizetésből nem biztos, hogy költenének. Maximálisan 450 ezer forintot kaphatunk munkavállalóként, ebből 225 ezer mehet a szállás, 150 ezer a vendéglátás, 75 ezer pedig a szabadidő, rekreácó alszámlára. Mindegyiknek megvan a maga haszna, az pedig egyéni szokások függvénye, hogy ki, milyen célra használja szívesen a kapott összegeket. Sok múlik azon, mekkora igényekkel rendelkezünk, és persze nem mindegy az sem, mennyire körültekintően választjuk meg a szálláshelyet, vagy az étkezési lehetőséget kínáló szolgáltatót – írja a myszallas.com

Foglaljon szállást időben! Manapság már nem törvényszerű, hogy a pihenésre szánt heteket feltétlenül a nyári hónapokban vegyük ki. Ennek ellenére mégis tény, hogy legtöbben ekkor szeretnek hosszabb időre elutazni. Legyen szó akár egy hosszú hétvége tervezéséről, akár a nyaralás időtartamáról, az időben történő szálláshelyfoglalással már alapból sokat spórolhatunk. Ha egy-két hónappal a tervezett indulás előtt már nézelődünk, úgy jobb eséllyel találunk igényeinknek és pénztárcánknak is megfelelő szállást, mint akkor, ha a főszezonban igyekeznénk ilyenre bukkanni.

Mire futja a Szép kártya alszámláiról?

Foglaljon szállást időben!
Manapság már nem törvényszerű, hogy a pihenésre szánt heteket feltétlenül a nyári hónapokban vegyük ki. Ennek ellenére mégis tény, hogy legtöbben ekkor szeretnek hosszabb időre elutazni. Legyen szó akár egy hosszú hétvége tervezéséről, akár a nyaralás időtartamáról, az időben történő szálláshelyfoglalással már alapból sokat spórolhatunk. Ha egy-két hónappal a tervezett indulás előtt már nézelődünk, úgy jobb eséllyel találunk igényeinknek és pénztárcánknak is megfelelő szállást, mint akkor, ha a főszezonban igyekeznénk ilyenre bukkanni.

Ha ügyesek vagyunk, a szállás alszámlára maximálisan kapható összegből akár több kiruccanást is finanszírozhatunk az egész családnak. Amennyiben a wellness hotelek helyett az apartmanok, vagy vendégházak nyújtotta hangulat mellett döntenénk, szintén olcsóbban hozhatjuk ki a szállás költségeit.

Kulináris élmények étteremben és otthon Hasznosság szempontjából nem véletlen a legkedveltebb a Szép kártya vendéglátás zsebe, ugyanis az ide maximálisan kapható 150 ezer forintos összeg a havi, étkezésre fordított kiadásokat akár jelentősen csökkentheti. Az elfogadóhelyekhez mára számtalan étterem, kifőzde és gyorsétterem csatlakozott, de akkor is felhasználhatjuk fizetésre a vendéglátás alszámlát, ha otthonunk kényelmében szeretnénk falatozni. A pizza rajongói éppen úgy megtalálják számításukat az elfogadóhelyek kínálatában, mint azok, akik hamburger, saláta, vagy például tésztafélék házhozszállításának lehetőségével szeretnének élni.

Wellness-, és kulturális programok Az energikusság és az egészség megőrzésének érdekében a wellness kikapcsolódás tökéletes választásnak bizonyul. Hazánkban gombamód szaporodnak a gyógy-, és élményfürdők, melyek az év bármely hónapjában várják a fürdőzés szerelmeseit. A wellness szolgáltatásoknak köszönhetően semmihez sem fogható testi és lelki feltöltődésben lehet részünk, de a kulturális jellegű programokon is érdemes elgondolkodni akkor, ha a szabadidő alszámla 75 ezer forintjának helyéről van szó.

A tavaszi hónapokban a növény-, és állatkertek a család minden tagjának kitűnő szórakozást kínálnak, sőt, múzeumi, színházi belépőket és koncertjegyeket is finanszírozhatunk a plasztikkártya felhasználásával.