Utazás
Szegfű Apartman - Hajdúszoboszló
A rovat támogatója:

Legek között a Palatinus

A világ legszebb kültéri medencéi közé választotta a The Guardian a Margitszigeten lévő Palatinus strandfürdőt. A brit lap többek között amerikai, chilei és portugál strandok mellé sorolja a Palatinust. A fürdő megtalálható a SZÉP Kártya elfogadóhelyek között.

Település: Budapest

A forró nyári napokat legkönnyebben a vízpartokon, strandokon lehet elviselni. Ráadásul a világ egyik legszebb strandja Magyarországon, a Margitszigeten várja a hűsölni és pancsolni vágyókat. A neves angol napilap, a The Guardian a világ legszebb kültéri úszómedencéket összesítő listájára – az olvasók szavazatai alapján – a budapesti Palatinus strand is felkerült.

A fővárosi strand olyan különleges helyek mellett szerepel, mint a chilei 1 km-es medence, az angliai Plymouth-ban található Tinside pool, vagy a portugál sziklákba vájt Piscina das Mares. Ezen a listán továbbá amerikai, ausztrál és szingapúri medencék is megtalálhatóak.

Legek között a Palatinus

A strandfürdő szerepel a SZÉP Kártya elfogadóhelyek listáján. OTP, MKB és K&H SZÉP Kártyával egyaránt lehet belépőt váltani. A július 1-jétől életbe lépő legutóbbi módosítások pedig lehetővé teszik, hogy a kártyabirtokosok bármelyik alszámla keretéből megvásárolhassák a fürdőbelépőt.

Ez az elismerés igazán figyelemre méltó, és várhatóan még több érdeklődőt vonz majd a Margitszigetre, és a Palatinus Strandra. A strandfürdő egyik különlegessége a szörfmedence, mely Közép-Európa szerte egyedülálló lehetőséget biztosít a hullámlovaglás szerelmeseinek. Ráadásul 2013. augusztus 20-ig minden szerdán, csütörtökön és pénteken ingyenes szörfoktatáson vehetnek részt a gyerekek, 6 éves kortól.

A strandfürdő többféle medencével várja a fürdőzőket. A 11 medence között termál- és gyermekmedencék, hullámmedence mellett élmény- és csúszdamedence is található, kipróbálható. A Margitszigeten található strandfürdő természetvédelmi területen, több mint 75 ezer négyzetméter parkosított területen kínál vendégei számára aktív pihenést és kikapcsolódási lehetőséget sportpályákkal és gyermekjátszóterekkel.

További utazásos cikkeink:
Kiemelt SZÉP Kártya elfogadóhelyek: