Ízig-vérig balatoni élmények Balatonfüreden

Vannak, akik kifejezetten az északi part szerelmesei, mások inkább a déli part sekély vízébe szeretik lógatni a lábukat. Bármelyik tábort is erősíted, Balatonfüredet semmiképp sem érdemes kihagyni! Érdemes több napra érkezni, hogy minél több élményben legyen részed.

Település: Balatonfüred

Sokak számára a nyaralás, legalábbis a lazítás a mai napig egy könnyed balatoni hétvégét jelent, amikor az ember kedvére napozhat a parton, lubickolhat a vízben, ahogy már gyerekkorában is tette és természetesen a helyi finomságokat sem szabad kihagyni. Balatonfüred az egyik közkedvelt város, ami nem is csoda, hisz itt állandóan van valamilyen izgalmas program, ami mellett nem mehet el az ember szó nélkül. Balatonfüreden ma már hagyománynak számít az Anna bál, amikor is a várost ellepik a szebbnél-szebb, díszes ruhákba öltözött hölgyek, ami ékes bizonyítéka, hogy a magyar lányok a legszebbek a világon. Ha már megtaláltad szíved hölgyét vagy lovagod, akkor a Tagore sétányon mindenképp érdemes végig sétálni, mely olyan akár egy mesebeli tündérsétány. Sokan Balatonos hűtőmágneseket vásárolnak emlékbe, azonban emellé érdemes beszerezni egy jó fajta balatoni bort is, melyet nosztalgiázva kortyolhatsz a balatoni emlékeket felelevenítve. A Balatonfüred-Csopaki borvidék messze földön híres, így biztosan nem fogsz csalódni az ízletes nedűben. Balatonfüred a borvidék központja, ezt igazolja az is, hogy 1987 óta a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” cím büszke birtokosa.

Ízig-vérig balatoni élmények Balatonfüreden

Balatonfüred nem csak a bor kedvelők számára kiemelkedő, hamar a vitorlások számára is igazi kánaán ez a hely. Minden évben innen rajtol és tér vissza megannyi vitorlás a Kékszalag, mely Európa legrégebbi és legnagyobb tókerülő vitorlásversenye. A nagyszabású esemény egy újabb indok, hogy a megannyi balatoni város közül Balatonfüredet válaszd. Itt gyakorlatilag minden korosztály megtalálhatja a kedvére való szórakozási lehetőséget. Ha Balatonfüredre érkezel, akkor érdemes szállást foglalni, hogy minél több élményben részesülj. Ha nincs ötleted hol foglalj szállást, akkor érdemes a Pe-Ki Lux apartmant választanod, ahol minden adott a kényelmes pihenéshez és az otthonos érzethez.