Utazás
Szegfű Apartman - Hajdúszoboszló
A rovat támogatója:

Hogyan spóroljunk a szállásfoglalásnál?

Igaz, hogy a nyári melegben talán egy kicsit szívesebben tesszük ki a lábunkat a lakásból, ha egy kis kirándulásra, kikapcsolódásra vágyunk – azonban számos olyan programmal kecsegtet minket a hideg évszak is, melyeket máskor biztosan nem tudnánk kiélvezni. A téli időszakban már merőben tart a síszezon, ami az aktív pihenésre vágyóknak kedvez, de a minden érzékszervünkre ható fahéjillatú karácsonyi vásárok is csalogatnak minket a szabad ég alá egy kis lazításra, nézelődésre – külföldön is!

Akár hosszabb útra szeretnétek indulni, akár inkább csak a környéken pihennétek egyet, a HotelsCombined szállásár-összehasonlító biztosan a segítségetekre lesz szállásotok kiválasztásában. Addig is nézzünk néhány „házi praktikát”, amivel olcsón tudtok olyan szobát (vagy apartmant, esetleg bungalót) keresni, ami megfelel az igényeiteknek – és még a sínadrágot sem kell a végén otthagyni fizetségként!

Érdemes lehet már év közben kitalálni, hogy nagyjából milyen elképzeléseitek vannak az évi pihenésetekről. Nagyszerű opció, ha kihasználjátok a SZÉP kártya nyújtotta előnyöket, és az erre érkező összegeket érintetlenül hagyjátok a nyaralás vagy a telelés időpontjáig – így anélkül tudtok spórolni a kikapcsolódásra, hogy súlyosan megviselné a pénztárcát az elgondolás. Addig is viszont jó, ha folyamatosan figyelitek a szállásárak aktuális alakulását, hiszen így nem egy akcióra bukkanhattok – egyes szállodák és hotelek akár 50-70%-ot is engednek az árból bizonyos időközönként. Az indulás tervezett időpontja előtt egy hónappal már erősen javasolt lefoglalni a szállást, hiszen így nagy eséllyel kaphattok kedvezményt is a teljes árból, vagy esetleg kaptok ráadásnak egy plusz éjszakát. Szállásfoglaláskor spórolhattok egy kicsit még azon is, ha nem kértek félpanziót, csak magát a szobát – így viszont nektek kell gondoskodni az ennivalóról. Ha úgy kalkuláltok, hogy végül nem kértek ellátást, dolgozzatok ki egy tartható tervet ennek megoldására – ha aztán valamiért mégis inkább különböző éttermekben köttök ki, valószínűleg több pénzből fogtok kijönni, mint amit eredetileg szántatok volna a kiruccanásra.

Hogyan spóroljunk a szállásfoglalásnál?

Ha már rutinos világjárók vagytok, valószínűleg ti is tudjátok, hogy visszajáró vendégként kérhettek egyedi árajánlatot, ha viszont még csak most kezditek a felfedezést, akkor érdemes csatlakozni minél több szálláshely hűségprogramjához – ezt pedig a legtöbb helyen ingyen és bérmentve megtehetitek. Ugyanakkor ne csak a híres és közkedvelt szállások árajánlatait tekintsétek át – könnyen lehet, hogy egy-egy családi vállalkozásként működő kis hotel jóval kedvezőbb áron tudja nektek biztosítani a hasonlóan színvonalas ellátást is – ráadásul ezeken a helyeken a hangulat is családiasabb. Ez pedig különösen akkor lehet fontos, ha gyerek(ek)kel indultok útnak – őket pedig számos helyen ingyen fogadják.

Spórolás szempontjából szintén fontos, hogy a minél egyszerűbb (és így olcsóbb) szobákat részesítsétek előnyben – azaz „legyen mindegy”, hogy van-e TV, hogy merre néz a szoba, és hogy van-e erkély. A kiruccanás nagy részét valószínűleg úgy sem itt fogjátok tölteni, az így fennmaradó összegből pedig befizethettek valamilyen extra, különdíjas programra – kinek ne esne jól a nap végén egy jó masszázs vagy egy frissítő szaunázás?

Utoljára, de nem utolsó sorban: nézzetek szét a meglátogatni kívánt település központjától távolabb eső helyeken is – a külvárosokban ugyanis általában jóval olcsóbban találhattok szállást, sok esetben pedig az alacsonyabb ár nem megy a minőség rovására sem.

Végezetül pedig vigyetek magatokkal minden olyan dolgot otthonról, ami szükséges lehet egy kirándulás alkalmával, így meg tudjátok spórolni azt a pénzt, amit pótfogkefére és pótzoknira fordítanátok!

További utazásos cikkeink:
Kiemelt SZÉP Kártya elfogadóhelyek: