Ellenőrizze Szép kártyája egyenlegét!

Hosszú hétvégét tervez a családdal, és szeretné minél olcsóbban megúszni? Élményfürdőzéssel töltené szabadidejét? Kulináris élvezetekkel koronázná meg a napot? Most semmiképpen ne hagyja otthon Szép kártyáját, ugyanis a 2014-es, idén lejáró Széchenyi Pihenőkártyák május végéig használhatóak fel fizetésre. A plasztikkártya rendszere évek óta töretlen népszerűségnek örvend, és a munkáltató által maximálisan utalható 450 ezer forint nem csak a kártyatulajdonos, de a vele együtt érkező vendégek számlájának, belépőjének finanszírozására is kiválóan alkalmas.

Ellenőrizze egyenlegét online!
Sokan vannak, akik ugyan használták az elmúlt évben is a kártyát, de az azon levő összeggel ennek ellenére sincsenek tisztában. Pedig az ellenőrzés rendkívül egyszerű, csak regisztrálni kell a kártyát a kibocsátó honlapján, és ott bármikor nyomon követhetik, hogy milyen tranzakciókat indítottak a kártyával, és mekkora összegek állnak még rendelkezésre a szállás, a vendéglátás, valamint a szabadidő, rekreáció alszámlán. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a 2014-ben kibocsátott kártyákon levő összegek nagy részét már felhasználták a kártyabirtokosok, de még mindig akadnak olyanok, akik akár több százezer forintos összeget is tartalékolnak alszámláikon.

Május 31. a lejárati határidő
A vonatkozó törvényi szabályozás szerint a Szép kártyákra utalt összegek érvényessége, felhasználhatósága az utalást követő második év május 31-e. Fontos tudni, hogy amennyiben kártyabirtokosként a még rendelkezésre álló összegeket a fenti időpontig nem használja fel, úgy az május után elveszik. A legfrissebb információk szerint még összesen 2,7 milliárd forint található meg a lassan lejáró Szép kártyák alszámláin, tehát a tulajdonosoknak érdemes lenne belehúzni, ha nem szeretnék, hogy elvesszen az összeg – írja a Hitelmindenkinek.hu.

Ellenőrizze Szép kártyája egyenlegét!

27 000 elfogadóhely várja
Fizetésre bőven akad lehetőség, hiszen országszerte több mint 27 ezer elfogadóhelyen használható a plasztikkártya. A tavaszi hónapokban sokan döntenek a hétvégi kirándulások, családi programok mellett, melyek kiválóan finanszírozhatóak a plasztikkártya segítségével. Ha munka vagy egyéb elfoglaltság miatt mégsem oldható meg az ilyen kikapcsolódás, akkor sem érdemes veszni hagyni a rendelkezésre álló összeget. Főként a vendéglátás alszámlára igaz ez, mely a hétköznapokban is kiválóan kihasználható akár ebéd-, vagy vacsorarendelésre, akár a barátokkal történő pizzázásra.

Vigye magával mindig Szép kártyáját!
A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy amennyiben 2014-ben a számlákra érkezett juttatásaiból még van mit elkölteni, úgy nem érdemes otthon hagyni a Szép kártyát. Remek döntés lehet körülnézni a koncertek, színházi előadások kínálatában is, és akár elővételben megvásárolni a jegyeket, így kihasználható a szabadidő alszámlán levő összeg úgy is, ha a tényleges igénybe vételre majd csak a későbbiekben kerül sor. Hasonló a helyzet a szállásfoglalással is, hiszen sok helyen előre kifizethető a szállás. Ha időbeosztása engedi, szervezzen családjával hosszú hétvégét tavasszal, s ha elegendő összeg áll még rendelkezésére, akár az egész kiruccanást finanszírozhatja a Széchenyi Pihenőkártya segítségével.

Ha anyagiakról van szó, akkor megéri időben tájékozódni, és pontosan tisztában lenni azzal, milyen összegek várnak még elköltésre. A három alszámla nyújtotta előnyöknek köszönhetően több maradhat fizetéséből zsebében, melyet más célokra fordíthat a későbbiekben. A plasztikkártya nem véletlen örvend rendkívüli népszerűségnek, hiszen használata egyszerű, praktikusan fizethetünk vele akár étteremben, pizzarendelésnél, wellness szolgáltatásokért, állatkerti belépőért, akár például szállásfoglaláskor, fürdőlátogatáskor, vagy múzeumi belépőjegy vásárláskor.