Utazás
Szegfű Apartman - Hajdúszoboszló
A rovat támogatója:

Egy hónapig tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja

A Múzeumok Őszi Fesztiválja már nyolcadik éve várja az érdeklődőket. Idén 2013. szeptember 30-tól október 27-ig 170 múzeum több mint 600 különleges programmal készül. A múzeumok közül sok megtalálható a SZÉP Kártya elfogadóhelyek között is!

Település: Országszerte
Időpont: 2013. szeptember 30 - október 27.

Múzeumok Őszi Fesztiválja indul 2013. szeptember 30-án, és egészen 2013. október 27-ig tart. A rendezvénysorozatban országszerte több mint 170 múzeum és tájház vesz részt, több mint hatszáz különleges programmal. A tematikus programok között például a „Tárgydoktor rendel!” című a kiállítási tárgyak történetére, eredetére helyezi a hangsúlyt.

Rendhagyó látogatásokat ígér a „Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!” névvel fémjelzett program is, melynek során kerékpáron vagy gyalogosan lehet városfelfedező túrát tenni az adott településen. A családi kirándulásnak is beillő lehetőség vártörténeti sétákra, sajátos városnéző túrákra invitálja az érdeklődőket.

Talán sokak számára a legizgalmasabb a „Csak itt, csak most – Pincétől a padlásig” nevű programpont lehet. A látogatások során olyan helyekre is bejuthatnak az érdeklődők az adott múzeumban, látványosságban, amely az év többi részében zárva marad a látogatók előtt.

Egy hónapig tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Az eseménysorozat a fiatalok, 16 éves kor feletti diákok számára is célzott programokkal készül. Sporttal és művészettel kapcsolatos programok, rendhagyó tárlatok mellett érdekes, kötetlen beszélgetések várják a fiatalokat az ország számos múzeumában.

A rajzolás korosztálytól független tevékenység. Az alkotás folyamatának fontosságára világít rá az „Alkossunk együtt! – A Nagy Rajzolás” névvel illetett program is.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja egy olyan egy hónapos programsorozat, melynek célja, hogy a fiatalokat, a múzeumok iránt érdeklődő látogatókat még több, különleges és színes programmal ismertesse meg. A múzeumok tárlatai, a múzeumi tevékenység megismertetését, megszerettetését szolgáló családi kincsvadászatok, buliprogramok és fiataloknak szóló események segítségével a múzeumok népszerűsége, a kultúra iránti érdeklődés tovább nőhet.

Az országszerte több mint 170, a programhoz csatlakozott intézmény között sok megtalálható a SZÉP Kártya elfogadóhelyek között is. A múzeumokba szóló belépőjegyeket a SZÉP Kártya szabadidő alszámla keretéből is meg lehet megvásárolni. Ez az egy hónapos rendezvénysorozat most további, különleges élményeket kínálat fiataloknak és idősebbeknek, családoknak és iskolai közösségeknek, osztályoknak is. A múzeumpedagógia fontosságáról pedig a Tanárok Éjszakája című programrész ad tájékoztatást, elsősorban a gyermekeket a kultúrával megismertető pedagógusok számára.

További utazásos cikkeink:
Kiemelt SZÉP Kártya elfogadóhelyek: