Utazás
Szegfű Apartman - Hajdúszoboszló
A rovat támogatója:

Bogácsi kalandok Szép kártyával

Az Északi-középhegység hazánk azon idegenforgalmi régiója, amely az épített nevezetességek mellett számtalan természeti értékkel is várja a kirándulni, utazni vágyókat. Nem véletlen, hogy minden évben sokan teszik le mellette a voksot, hiszen a turistautak, a történelmi látnivalók és páratlan környezet mellett kitűnő fürdőhelyek is megtalálhatóak környékén.

Település: Bogács

Ha a hagyományosan választott Miskolctapolca, Eger, vagy Bükfürdő helyett ezúttal valami mást választana, úgy érdemes megismerkednie Bogács turisztikai kínálatával.

Fürdő az ország egyik leghosszabb völgyében
Bogács a Hór völgyébe települt, mely méreteinél fogva országos szinten is az egyik leghosszabbnak számít. A bükkaljai dombvidék kaptárkövekkel, körülbelül 470 sziklafülke páratlan látványával, a Tomori vár romjaival és pincesorokkal várja a turistákat, akik a térségben az egri borvidékhez hasonló borkülönlegességekkel is megismerkedhetnek.

A természetjárás lehetőségén túl túl Bogács területén remek gyógyfürdő is megtalálható, melynek története egészen 1955-ig nyúlik vissza. Az akkor felismert termálvizet 2001-ben nyilvánították gyógyvízzé, mely a Bogácsi Termálfürdőben hat medencében érhető el a látogatók számára. A gyógyfürdőzés szerelmesei mellett a gyermekekkel érkezők és az úszás megszállottjai is megtalálják számításukat a fürdőkomplexumban, ami egyébként télen-nyáron áll a látogatók rendelkezésére.

A Bogácson felszínre törő víz egyébként ásványianyag-tartalmának köszönhetően kiválóan alkalmas a mozgásszervi, keringési problémák megelőzésére, kezelésére, sőt, ivókúraként is alkalmazható. A Gyógycentrumban járva érdemes kipróbálni a különféle gyógykezeléseket és masszázs típusokat, melyek egyszerre nyújtanak tökéletes testi és lelki felüdülést.

Szép kártyás szálláshelyek széles választékban
Nem csak a fürdő szolgáltatásainak igénybe vételére érdemes kihasználni a népszerű Szép kártya kínálta előnyöket, hanem akkor is, ha szállásról van szó. A környék egyébként is kedvez a szállás-szolgáltatóknak, hiszen közöttük sok olyan kiváltságos helyen terül el, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környékre.

Bogácsi kalandok Szép kártyával

A Szoros-patakból felduzzasztott horgásztó, az erdei környezet, a természet közelségének csodás élménye, vagy éppen a fürdő elérhető közelsége olyan pozitívumok, melyek miatt megéri a bogácsi apartmanok, vendégházak, villák mellett letenni a voksot. Szállásfoglalás során érdemes olyan szolgáltatót választani, amely elfogadja a Széchenyi Pihenőkártyát fizetésre, így akár az egész család pihenését finanszírozhatja a plasztikkártya használatával.

Komplex kikapcsolódás a bükki községben és környékén
Bogács nem csupán termálfürdője, valamint a környező tájak miatt érdemes a felkeresésre, hanem területén számos látnivaló is várja a turistákat. A község központjában áll a Szent Márton-templom, melynek tornyát már messziről látni. A babakészítés rejtelmeibe nyerhetünk bepillantást a Hagyományőrző Házban, ahol a település babakészítőinek alkotásait csodálhatjuk meg, de a környékre oly jellemző hímzéseket, öltözékeket is megtekinthetjük.

A Tájházat a község legrégebbi, 140 éves parasztházában alakították ki, melynek falain belül a kiállítási tárgyak között palóc népviselet is megtalálható. 2009-ben született meg a Színészliget, mely a magyar színművészet nagyjainak állít emléket. Ha a nevezetességek felfedezésében elfáradtunk volna, akkor mindenképpen érdemes betérni a bogácsi pincesorok egyik pincészetébe, hiszen itt egyedülálló hangulat és finomabbnál-finomabb borok várják a turistákat.

Forrás: http://www.bogacs-tornyosvilla.hu/hirek-akciok/bogacs-es-kornyeki-latni-valok/

További utazásos cikkeink:
Kiemelt SZÉP Kártya elfogadóhelyek: