Utazás
Szegfű Apartman - Hajdúszoboszló
A rovat támogatója:

A Margitsziget szökőkútja több dallammal varázsol

Budapest egyik legkedveltebb kiránduló és pihenőhelye a Duna által körülvett Margit-sziget. A Margitszigeten az ország legnagyobb, zenélő szökőkútja mellett csodás élővilág, strand, uszoda és termál hotel is található. Sziget-szerte SZÉP Kártya elfogadóhelyekkel is találkozhatunk.

Település: Budapest

Budapest egyik leghangulatosabb része, a Duna által körbeölelt Margit-sziget sokoldalú városrésze a fővárosnak. Tulajdonképpen egy hatalmas, úszó park. Lenyűgöző élővilágát különleges fafajták alkotják, és korábban fűszer- és gyógynövényeket is termesztettek a Domonkos-rendi apácák kolostorkertjében.

A sziget egyik legnevezetesebb növénye, a több mint 210 éves narancseperfa mellett a sétálókat hatalmas platánfák óvják nyáron a tűző naptól. A sziget középső részén pedig hatalmas, füves terület kínál ideális terepet a szabadtéri játékokhoz, akár családok, akár baráti körök számára.

A Margitsziget szökőkútja több dallammal varázsol

A Margitszigeten áll Magyarország legnagyobb szökőkútja, mely nyaranta különböző dallamokkal varázsolja el az ide látogató turistákat, látogatókat. A 36 méter átmérőjű szökőkút közepéből feltörő vízsugár akár 25 méter magasságig is eljut. A szökőkút eddig Vivaldit, Simon és Garfunkel zenéjét, Brahmsot és a Rolling Stones slágerét is játszotta. A már eddig is színes zenei palettára újabb dallamok kerültek fel. Húsvét után már Strauss Kék Duna keringője is hallható lesz a csobogás mellett, de Miki Manó és Vuk zenéjével a kisgyermekeket is szórakoztatja majd a szökőkút.

Budapest számos pontján, így a Margit-szigeten is találkozhatunk SZÉP Kártya elfogadóhelyekkel. A Palatinus Strandon és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában is lehet fizetni mindhárom alszámla egyenlegével. A szigeten gyakran rendeznek nyaranta szabadtéri előadásokat is, amelyekre szintén lehet SZÉP Kártya egyenlegből belépőjegyet váltani.

További utazásos cikkeink:
Kiemelt SZÉP Kártya elfogadóhelyek: